• Головна
  • Новини
  • На кордоні з Кримом прикордонники вимагали хабар від архиєпископа УПЦ КП...

На кордоні з Кримом прикордонники вимагали хабар від архиєпископа УПЦ КП

13.03.2015, 12:46
На кордоні з Кримом прикордонники вимагали хабар від архиєпископа УПЦ КП - фото 1
Інцидент стався на пропускному пункті Чонгар на материковій Україні в ніч з 9 на 10 березня 2015 року, коли архиєпископ Климент прямував до Києва для участі в круглому столі в Кабінеті Міністрів України.

Климент_(Кущ).jpgНа адміністративному кордоні з Кримом українські прикордонники вимагали хабар від Архиєпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ Київського Патріархату Климента (Куща).

За цим фактом порушено кримінальне виробництво.

Про інцидент на своїй сторінці у Фейсбуці розповів народний депутат України, член міжфракційного об'єднання «Крим» Георгій Логвинський, повідомляє Інститут релігійної свободи.

"Ми зафіксували факт вимагання хабара при проходженні митниці на кордоні з Кримом. Потерпілим став архиєпископ Климент. Проводиться службове розслідування з метою виявлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми. Я, як народний депутат, звернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом хабара на підставі ст. 368 КК України проти причетних осіб і буду тримати на контролі цю справу", – підкреслив парламентар.

Георгій Логвинський висловив сподівання, що покарання буде за всією строгістю закону.

Він також зазначив, що "жорстка боротьба з кожним конкретним випадком грубого порушення прав наших громадян у підсумку приведе до очищення наших служб від хабарників і здирників, які безсоромним чином наживаються на горі звичайних громадян".

У свою чергу, як повідомляє Ualife.net, архиєпископ Климент прокоментував ситуацію так: "Сподіваюся, що після мого звернення на Чонгарі буде наведено порядок. По-перше, прикордонники будуть спілкуватися державною мовою. По-друге, не будуть більше вимагати хабарів. І по-третє, перестануть ставити питання, чому я їду в Україну: це не кордон між державами, це адміністративна межа".

Як стало відомо, інцидент стався на пропускному пункті Чонгар на материковій Україні в ніч з 9 на 10 березня 2015 року, коли архиєпископ Климент прямував до Києва для участі в круглому столі в Кабінеті Міністрів України.