• Головна
  • Новини
  • МЗС Росії звинуватило українських націоналістів у підпалі церкви Московського Патріархату...

МЗС Росії звинуватило українських націоналістів у підпалі церкви Московського Патріархату

27.01.2015, 12:52
МЗС Росії звинуватило українських націоналістів у підпалі церкви Московського Патріархату - фото 1
МЗС Росії оприлюднило заяву з приводу підпалу храму православної церкви Московського Патріархату, який вчинили в ніч на 26 січня.

ArticleI.gifМЗС Росії оприлюднило заяву з приводу підпалу храму православної церкви Московського Патріархату, який вчинили в ніч на 26 січня.

Поки міліція з'ясовує обставини події та шукає зловмисників, у російському дипломатичному відомстві впевнено заявляють, що це "провокація українських націоналістів", передає Еспресо.TV.

"У МЗС Росії обурені черговою провокацією, вчиненою українськими націоналістами щодо храму Української Православної Церкви на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Це - вже не перший випадок нападу націоналістичних сил України на релігійні святині, здійсненого при повному потуранні київської влади", - йдеться у заяві.

В російському МЗС наголосили, що підпал є особливо блюзнірським, оскільки зараз весь світ відзначає річницю звільнення концтабору "Освенцім".

"Подібний варварський акт виглядає особливо блюзнірським в дні, коли відзначається 70-річчя звільнення Червоною Армією концентраційного табору в Освенцімі. Вимагаємо самого ретельного розслідування злочину і суворого покарання винних", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 26 січня у парку "Бабин Яр" у Києві невідомі підпалили храм УПЦ МП "Всіх скорботних Радість", полум'я швидко загасили вогнегасником. Правоохоронці відкрили за даним фактом кримінальне провадження за ст. 296 КК України (Хуліганство).

Також сьогодні, 27 січня, вночі сталася пожежа в іншому храмі УПЦ МП - у Деснянському районі Києва на перехресті вул. Сабурова та Меліоративна. Причина пожежі – підпал.