• Головна
  • Новини
  • До міліції не надходило жодної заяви про підпал храму УПЦ (МП) в Києві...

До міліції не надходило жодної заяви про підпал храму УПЦ (МП) в Києві

04.12.2014, 09:57
До міліції не надходило жодної заяви про підпал храму УПЦ (МП)  в Києві - фото 1
Настоятель храму на честь ікони «Усіх скорботних Радість» УПЦ протоієрей Сергій Темник заявив, що 3 грудня о 04.00 невідомі з допомогою пляшки із запалювальною сумішшю підпалили церкву.

храм.jpgПро це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві з приводу появи у ЗМІ інформації про те, що один з храмів столиці був підпалений запальною сумішшю.

«На цей час до чергової частини Головного управління МВС України в місті Києві не надійшло жодної заяви чи повідомлення про підпал чи то пожежу у київських храмах, каплицях, монастирях, тощо за останню добу», - наголосили у ВЗГ.

У разі надходження відповідної заяви до правоохоронних органів буде проведено детальну перевірку, прийнято відповідну кваліфікацію події та здійснені оперативно-розшукові заходи щодо зловмисників, запевнили в міліції.

храм_підпал_2.jpgНастоятель храму на честь ікони «Усіх скорботних Радість» УПЦ протоієрей Сергій Темник заявив, що 3 грудня о 04.00 невідомі з допомогою пляшки із запалювальною сумішшю підпалили церкву.

“Пляшка із запалювальною сумішшю потрапила за віконні грати, у вівтар. Вогонь пошкодив стіну і вікно, обгоріли дошки і поліетилен. Хто підпалив храм, нам не відомо. Останнім часом надходили погрози, але такий замах на храм вперше», - заявив він.

При цьому настоятель сказав, що повідомив про підпал храму у правоохоронні органи.

На офіційному сайті УПЦ (МП) все ж таки розміщена інформація зі світлинами про спробу підпалу цього храму.