• Головна
  • Новини
  • Журналісти передали прокуратурі список 30-ти сектантів-догналітів – громадян Чехії та Словаччини...

Журналісти передали прокуратурі список 30-ти сектантів-догналітів – громадян Чехії та Словаччини

02.12.2014, 10:44
Журналісти передали прокуратурі список 30-ти сектантів-догналітів – громадян Чехії та Словаччини - фото 1
Список тридцяти громадян Чехії та Словаччини, які є членами небезпечного релігійного угрупування Догнала, надали прокуратурі Львівської області журналісти телеканалу ЗІК. Імена та прізвища цих людей вони встановили під час підготовки викривального проекту «Інсайдери.

завантаження_(1).jpgСписок тридцяти громадян Чехії та Словаччини, які є членами небезпечного релігійного угрупування Догнала, надали прокуратурі Львівської області журналісти телеканалу ЗІК. Імена та прізвища цих людей вони встановили під час підготовки викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям». Від прокуратури журналісти вимагають перевірити наскільки законно догналіти перебувають в Україні.

Якщо підтвердиться, що термін перебування іноземних громадян в Україні завершився, то міграційна служба може вжити заходів – видворити членів організації з території нашої країни.

Напередодні прокуратура області відкрила кримінальне провадження і внесла його у реєстр досудових розслідувань за матеріалами розслідування викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям». Наразі справу так званої секти Догнала передали у Пустомитівський райвідділ міліції.

Нагадаємо, що журналісти відвідали традиційну службу догналітів, де священнослужителі-догналіти відкрито агітували проти мобілізації в армію і за Росію, а прихожани проводили свої дивні та небезпечні для здоров`я обряди. Також вдалось знайти приховані зв`язки догналітів та довести, що організація фінансується Росією.