На Прикарпатті прокотилася хвиля церковних пограбувань

13.10.2014, 13:10
Упродовж останніх двох-трьох тижнів у Богородчанах, Крихівцях, Рожнятівськіому районі пройшла хвиля церковних пограбувань. Усі храми були греко-католицькими, а дії злочинців надзвичайно подібні, інформує сайт Стик.

Упродовж останніх двох-трьох тижнів у Богородчанах, Крихівцях, Рожнятівськіому районі пройшла хвиля церковних пограбувань. Усі храми були греко-католицькими, а дії злочинців надзвичайно подібні, інформує сайт Стик.

У Богородчанах, наприклад, у ніч з 4 на 5 жовтня невідомі зловмисники чи зловмисник, спилявши грати на вікні, проник до церкви Івана Богослова. Це головний храм райцентру, розташований в житловому масиві. Зокрема, з одного боку на відстані кількох метрів багатоквартирний будинок. З другого -  церква межує з приміщенням районного суду, а напроти будівля місцевої юстиції. Але злодія це не зупинило, точніше, не злякало. І ніхто не чув ніякого шуму, коли пиляли грати...

В церкві обнишпорив скарбнички і, знайшовши пляшку вина для Причастя, видудлив грамів триста. Недопиту пляшку залишив на столику. До речі, так само недопиті пляшки церковного вина на столиках виявили в і попередньо обкрадених храмах в Крихівцях та на Рожнятівщині. Це, а також спосіб, яким злодій проникав в приміщення наводить на думку, що у всіх випадках діяла одна і та ж особа.

А у Богородчанах зловмисника спокусили пожертви вірян. Напередодні до храму привезли мощі мощі Святого Йоана Хрестителя. Подія зібрала багатьох людей, святкове дійство тривало близько чотирьох годин і вірячи не скупили на пожертви. До речі, минулого тижня в Богородчанах були обкрадені й кілька невеличких крамниць, в одній з яких виявили такі ж сліди, як і в церкві.

А ось в Крихівецькій церкві Успіння Пресвятої Богородиці їх виявити не вдалося. Зате працівники міліції знайшли нитку з матерчатої рукавиці, в якій очевидно орудував злодій. Щоправда, тут йому не вдалося знайти багато грошей. Він "причастився" вином, знайшов мішечок з копійками. Так, не особливо кваплячись покинути місце злочину, висипав їх і вибирав монети номіналом в 25 та 50 копійок, а інші залишив. Ця крадіжка сталася у ніч з 27 на 28 вересня. До того злодій, як вважають правоохороці, «погостював» на Рожнятівщині.