• Головна
  • Новини
  • Російські ЗМІ у смерті чоловіка на огорожі храму угледіли ритуальне убивство...

Російські ЗМІ у смерті чоловіка на огорожі храму угледіли ритуальне убивство

01.10.2014, 11:37
Російські ЗМІ у смерті чоловіка на огорожі храму угледіли ритуальне убивство - фото 1
У Харкові зранку 30 вересня на території одного із храмів Дзержинського району виявили тіло чоловіка, що повисло на металевій огорожі.

201-g.gifУ Харкові зранку 30 вересня на території одного із храмів Дзержинського району виявили тіло чоловіка, що повисло на металевій огорожі.

На місце події відразу виїхали правоохоронці та медики, однак останні лише констатували смерть чоловіка, повідомляють «Коментарі».

Загиблому на вигляд близько 40 років, і, за попередніми даними, він перелазив через паркан і напоровся на металеві прути. Слідів насильницької смерті, за словами правоохоронців, на тілі не виявили.

Тим не менше, смерть невідомого чоловіка викликала резонанс у Харкові, і через брак достовірної інформації подія стала обростати різноманітними чутками. Вогонь у масло підлили і російські ЗМІ. На повному серйозі одне видання, наприклад, повідомило, що чоловіка на паркані розіп’яли, це ритуальне убивство, пов'язане з недавнім зносом пам'ятника Леніну, і до нього доклали руку підступні націоналісти.

Насправді, усе виявилося набагатато прозаїчніше: нещасний, чиє тіло виявили на огорожі харківського храму, загинув від удару електичним струмом. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

«Хочу розчарувати і російських пропагандонов і їх сепаратистських прихвостнів», - пише радник міністра.

«Молодий чоловік загинув від удару електричного струму від оголеного дроту, коли вночі перелазив через паркан храму.

Очевидно, він хотів там помолиться о 3:00 ночі. Або насолодиться видом храмових ікон. А може навпаки хотів поглумитися над святинею.

Особа загиблого хлопця, віку близько 25 років, поки не встановлена.

Звернень про зникнення молодого чоловіка з такого роду зовнішністю в міліцію також не надходило.

Чому? Можливо це пов'язано з професією і покликанням молодої людини, яка любить лазити через паркан православного храму пізно вночі. Але це поки припущення», - зазначив Антон Геращенко.