• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (МП) просить правоохоронців захистити його громаду від активістів ГО «Київське віче»...

Єпископ УПЦ (МП) просить правоохоронців захистити його громаду від активістів ГО «Київське віче»

29.08.2014, 11:45
Єпископ УПЦ (МП) просить правоохоронців захистити його громаду від активістів ГО «Київське віче» - фото 1
У Києві навколо спорудження кафедрального собору Воскресіння Христового УПЦ (МП), що на вул. Залізничне шоссе, 3, виник скандал.

foto_2-s.jpgУ Києві навколо спорудження кафедрального собору Воскресіння Христового УПЦ (МП), що на вул. Залізничне шоссе, 3, виник скандал.

22 серпня, приблизно о 18.30 год., зловмисники розписали паркан навколо храму гаслами – «Смерть ФСБ», «Смерть Моспатріархату», «Смерть рейдерам»...

На думку представників УПЦ (МП), парканна творчість є справою рук діячів громадської організації «Київське віче» та її активіста Вадима Торопова. Як зазначають священнослужителі, окрім «акту вандалізму», члени цієї організації проводили ще й провокативні розмови з парафіянами, звинувачуючи Українську Православну Церкву (Московського Патріархату) в тому, що її віряни сприяють «Російській Федерації у придбанні зброї, з якої вбивають солдатів української армії».

Як інформує сайт «Православіє в Україні», голова парафіяльної ради єпископ Бородянський Варсонофій (Столяр) після цього інциденту направив звернення на ім’я керівників прокуратури міста Києва, Печерського районного управління Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

«Вважаємо це звинувачення образливим наклепом, оскільки Церква щодня підносить молитви за владу, дану Богом, за мир і єдність України», — йдеться у листах єпископа.

Голова парафіяльної ради вважає, що дії громадської організації «Київське віче» є розпалюванням міжконфесійної ворожнечі і звертається з проханням вжити відповідних заходів щодо запобігання заворушень та провокацій з боку зазначеної організації.