• Головна
  • Проекти
  • В УПЦ КП вимагають у «влади» Криму припинити знищення Церкви, а в ООН і ОБСЄ просять захисту...

В УПЦ КП вимагають у «влади» Криму припинити знищення Церкви, а в ООН і ОБСЄ просять захисту

02.06.2014, 10:38
В УПЦ КП вимагають у «влади» Криму припинити знищення Церкви,  а в ООН і ОБСЄ просять захисту - фото 1
Архиєпископа Кримський і Сімферопольський Климент відреагував різкою заявою на подію 1 червня, коли в с. Перевальному Сімферопольського району група озброєних російських козаків увірвадась у храм УПЦ КП.

Климент_(Кущ).jpgАрхиєпископа Кримський  і Сімферопольський  Климент відреагував різкою заявою на подію 1 червня, коли в с. Перевальному Сімферопольського району група озброєних російських козаків виламала двері, незаконно проникла в приміщення храму Покрови Пресвятої Богородиці й знищила православні реліквії. При цьому постраждали вагітна парафіянка та донька священика. Інша ж  група озброєних чоловіків заблокувала та розбила машину настоятеля церкви.

«Останні місяці Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату та її вірні постійно піддаються тиску, залякуванням та дискримінації з боку шовіністичних та антихристиянських сил. Їх лють викликає те, що наша Церква є опорою для віруючих у Христа, більшість з яких є етнічні українці. На превеликий жаль, у сьогоднішньому Криму не в повазі Божа правда, свобода, права віруючих та українців. Цинічні та зухвалі дії з переслідування нашої Церкви на Кримському півострові робляться під акомпонемент обіцянок кримської та російської влади поважати права православних віруючих Київського Патріархату, письмові гарантії російського радника С. Аксьонова про безперешкодну діяльність Кримської єпархії, гарантування свободи віросповідання у нормативних актах Криму, Росії та України. Дільничий міліціонер відверто зайняв позицію погромників й відмовився навіть прийняти заяву про вчинення злочину проти віруючих», – йдеться у заяві владики УПЦ КП.

У Заяві сказано і про економічні репресії щодо УПЦ КП з боку самопроголошеної влади Криму: «Завдяки зусиллям Державної Ради Республіки Крим кафедральний собор УПЦ Київського Патріархату в м. Сімферополі опинився під загрозою закриття. Нещодавно цей орган ухвалив рішення підняти орендну плату за приміщення, в яких розташований наш головний кримський храм, у 600 тисяч разів!..Всі наші спроби зустрітися з кримської владою для обговорення найпекучіших проблем віруючих Київського Патріархату наштовхнулися на глуху стіну небажання владоможців».

В УПЦ КП розглядають такі дії влади «як неприховане прагнення знищити УПЦ Київського Патріархату в Криму,  грубе попрання прав православних та української громади Кримського півострова».

«Вимагаємо від влади Криму та Російської Федерації негайно припинити всі види репресій та дискримінації нашої Церкви в Криму, гарантувати реалізацію наших законних прав на свободу віросповідання, розслідувати злочини, вчинені проти віруючих та притягнути винних до відповідальності! Звертаємось до ООН, ОБСЄ, Ради Європи, України з переконливим проханням не допустити знищення нашої Церкви в Криму, захистити віруючих від свавілля та переслідувань», – йдеться у заяві УПЦ КП.