• Головна
  • Новини
  • Священика-терориста з УПЦ (МП) тимчасово відсторонили від виконання пастирських обов’язків...

Священика-терориста з УПЦ (МП) тимчасово відсторонили від виконання пастирських обов’язків

28.05.2014, 10:37
Священика-терориста з УПЦ (МП) тимчасово відсторонили від виконання пастирських обов’язків - фото 1
Керівництво Луганської єпархії УПЦ (МП) відсторонило від виконання пастирських обов’язків протоєрея Володимира Марецького, якого звинувачуюють у збройному нападі на виборчу дільницю.

Марецький.jpgКерівництво Луганської єпархії УПЦ (МП) відсторонило від виконання пастирських обов’язків протоєрея Володимира Марецького, якого звинувачуюють у збройному нападі на виборчу дільницю.

Таке рішення священнослужителі прийняли 27 травня на черговому засіданні єпархіальної ради.

Як інформує сайт Луганської єпархії УПЦ (МП), учасники зборів обговорили ситуацію, яка сталася у зв’язку із затриманням бійцям “Національної гвардії» їхнього священика і постановили:

1) Ще раз свідчити про категоричну неприпустимість участі священнослужителів у будь-яких політичних акціях, тим більше в силових діях із застосуванням зброї, як про це чітко і ясно свідчать Священні канони.

2) До остаточного з'ясування всіх обставин справи відсторонити прот. Володимира Марецького від виконання пастирських обов'язків.

3) Для остаточного ухвалення рішення, згідно Священних канонів, направити запити в компетентні органи про надання офіційних документів про хід розслідування за даним фактом.

Як інформувала РІСУ,25 травня група озброєних представників терористичної організації «Луганська народна республіка» увірвались до двох виборчих дільниць, погрожуючи розправою членам виборчих комісій, намагалася зірвати вибори. У результаті збройного протистояння бойовиків з силами АТО затримано 13 осіб. Серед них – керівник групи Марецький, який є активістом так званого донського козацтва, настоятелем одного з місцевих храмів Московського Патріархату, а також співробітник Джанкойської прокуратури (самопроголошеної) Саклаков.