• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП: діяльність«схимника Стефана» має всі ознаки шахрайства...

УПЦ КП: діяльність«схимника Стефана» має всі ознаки шахрайства

11.04.2014, 10:36
УПЦ КП: діяльність«схимника Стефана» має всі ознаки шахрайства - фото 1
Чернігівська єпархія УПЦ КП оприлюднила заяву, у якій відмежовується від людини, яка називає себе «схиєромонахом» Стефаном (Сущенком) і попереджає вірян, що діяльність цієї особи має всі ознаки шахрайства.

stefan.jpgЧернігівська єпархія УПЦ КП оприлюднила заяву, у якій відмежовується від людини, яка називає себе «схиєромонахом» Стефаном (Сущенком) і попереджає вірян, що діяльність цієї особи має всі ознаки шахрайства.

«Від липня 2013 р. в Чернігівській області з’явився чоловік, який іменує себе «схиєромонахом Стефаном». Він оселився у с. Вир Ріпкинського району Чернігівської області, де проводить релігійну діяльність... Чернігівське єпархіальне управління УПЦ Київського Патріархату повідомляє, що особа, яка називає себе «схиієромонахом Стефаном (Сущенко)» не належить і ніколи не належала до духовенства Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Достовірних свідчень чи документів, які підтверджують не лише наявність постригу в схиму та посвячення у священичий сан, але і громадянських документів, які посвідчують його особу – він не надав. Діяльність «схимника Стефана» має всі ознаки шахрайства», - йдеться в документі.

Як зазначають в УПЦ КП, раніше ця особа просилась, аби її прийняли до кліру Чернігівської єпархії. Однак прохачу відмовили, бо він не надав документів, які підтверджують його постриження у схиму, посвячення у сан єромонаха, а також громадянських документів.

«Разом з тим стала надходити інформація, що він без отримання належного благословення облаштував у с. Вир храм, звершує там богослужіння, займається «цілительством»», - повідомляється у заяві.

Керівництво Чернігівської єпархії УПЦ КП довідалося, що Стефан (Сущенко) є заштатним єродияконом Житомирської єпархії та полишив її самовільно за скандальних обставин. Також стало відомо, що ця людина позичила гроші і відмовляються їх повертати.

«6 квітня 2014 р. Чернігівським єпархіальним управлінням УПЦ Київського Патріархату було отримано інформацію про фінансову аферу «схимника Стефана». Користуючись довірою він позичив у громадянки значну суму грошей, нібито на термінове лікування, а повертати борг відмовлявся, посилаючись на важкі особисті фінансові обставини».

Чернігівське єпархіальне управління УПЦ КП відтак застерігає вірян від духовного спілкування зі «схиієромонахом Стефаном (Сущенко)» та від входження з ним у будь-які фінансові відносини.

«Сам «схимник Стефан», у разі продовження аферистичної діяльності, підлягає належній церковній та громадянській відповідальності», - наголошують у єпархії.