Офіційний сайт УГКЦ «завалили» DОS-атаки з Росії

16.01.2014, 10:37
Офіційний сайт УГКЦ «завалили» DОS-атаки з Росії - фото 1
Речник УГКЦ о. Ігор Яців повідомив, що на офіційний сайт Української Греко-Католицької Церкви здійснюються DОS-атаки. Іронізуючи з цього приводу, священик зауважив, що Церква таким чином удостоїлася ще однієї «честі» від недоброзичливців.

Сайт УГКЦ недоступнийexklusiv.gifРечник УГКЦ о. Ігор Яців повідомив, що на офіційний сайт Української Греко-Католицької Церкви здійснюються DОS-атаки. Іронізуючи з цього приводу, священик зауважив, що Церква таким чином удостоїлася ще однієї «честі» від недоброзичливців.

Про це о. Ігор Яців написав на своїй Фейсбук-сторінці.

«Ми удостоїлися ще однієї "честі". На ресурси УГКЦ відбуваються DOS-атаки. Наші сайти не доступні. 6 тисяч одночасних підключень», - повідомив він.

У коментарі РІСУ священик додав, що перша атака на сайт відбулася вчора ввечері із шести місць по одній тисячі заходів з кожного. Тоді ІТ-фахівці УГКЦ встановили захист, щоби не було більше 50 заходів з одного місця. І сайт запрацював.

Проте цієї ночі атаки відновилися — вони відбувалися з набагато більшої кількості місць. А сьогодні зранку DOS-атаки перевищують вечірні в десятки разів і станом на 10 годину головний веб-портал УГКЦ знову недоступний. Усі атаки, як повідомили у Департаменті інформації УГКЦ, відбуваються з провайдера «Ростелеком» - національної телекомунікаційної компанії Росії.

Нагадаємо, що на Святвечір, 6-го січня, греко-католицьке керівництво отримало офіційного листа від 03.01.2014 №1/3/13-14 від Міністерства, де йшлося про можливе припинення діяльності релігійних організацій УГКЦ на підставі їх активності на Майдані Незалежності.

У відповідь на таку інформацію від Мінкульту Блаженніший Святослав наголосив, що Церква не є учасником політичних подій, однак вона «не може стояти осторонь, коли її вірні просять про духовну опіку», а тому присутня на Майдані».