У Рівному затримали колишнього «зека», який обікрав храм

13.09.2013, 10:13
У Рівному затримали колишнього «зека», який обікрав храм - фото 1
У Рівному правоохоронці затримали одного із зловмисників, котрий обікрав недобудовану церкву Святого Миколая Успенського у Рівному.

kp;og-9.jpgУ Рівному правоохоронці затримали одного із зловмисників, котрий обікрав недобудовану церкву Святого Миколая Успенського у Рівному.

Того дня двоє чоловіків сиділи за чаркою оковитої, один із них запропонував іншому підзаробити. Він розповів, що неподалік знаходиться будівництво, звідки можна викрасти металеві речі та здати їх на металобрухт. Про це повідомляє ІА ЗІК.

Алкоголь зробив свою справу. Добряче хильнувши, чоловіки проникли на територію церкви. Зірвавши скобу навісного замка підсобного приміщення, викрали елементи металевих риштувань, частину з яких встигли перенести за територію храму. Саме в цей момент їх побачили робітники, котрі тут працювали. Вони затримали одного зловмисника, іншому вдалося втекти.

Як з’ясувалося, причетним до крадіжки виявився 60-річний чоловік без постійного місця проживання, котрий неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Він вже провів у місцях позбавлення волі 29 років.

Чоловік не заперечує своєї причетності до злочину. Зі слів затриманого стало відомо, що таким чином він хотів підзаробити, адже ніде не працює та не має коштів для існування.

Особу іншого зловмисника працівники міліції встановлюють.

«Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка поєднана з проникненням) Кримінального кодексу України, – зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. – За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох років до шести років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування».