Справу Сандея Аделаджі і Кінгз-Кепітал направлено до суду

19.07.2013, 14:36
Досудове розслідування резонансної фінансової афери завершено. Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 13 осіб.

Головне слідче управління МВС України завершило розслідування у кримінальному провадженні щодо старшого пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі та 12-ти інших фігурантів резонансної справи Кінгз-Кепітал. Генеральна прокуратура України направила до суду матеріали справи і обвинувальний акт відносно 13 осіб, підозрюваних у заволодінні коштами в особливо великих розмірах, інформує ЛIГАБiзнесIнформ.

Сума збитку, нанесеного постраждалим від афери, склала понад 141 млн. грн., Повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"З метою забезпечення відшкодування збитків досудовим слідством накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму понад 157 млн. гривень", – повідомили в МВС.

"Встановлено, що вказані особи у період з травня 2006 року по листопад 2008 року з використанням юридичних осіб JC & AA Kings Capital Limited, ПП Кінгз-Кепітал, ТОВ Кінгз-Кепітал, юридичного союзу Тринадцята зарплата, ВГО Духовність і благополуччя і кредитної спілки Бізнеспартнерство шляхом обману заволоділи коштами майже 3500 громадян на загальну суму понад 140 млн. грн.", – зазначив представник ГПУ Юрій Шеремет.

За його словами, покарання за інкриміновані злочини передбачає тюремне ув'язнення на термін до 12 років з конфіскацією майна. "Зараз обвинувальний акт і матеріали кримінального судочинства, що налічують понад 1,5 тис. томів, передані на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва", – резюмував Шеремет.

Нагадаємо, Сандей Аделаджа з 2012 року перебуває під підпискою про невиїзд. Йому заборонили залишати Україну до закінчення досудового слідства. Судовий розгляд у справі Кінгз Кепітал триває в Дніпровському райсуді. Аделаджа стверджує, що у справі організації Кінгз Кепітал його обмовили.