• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнську Раду Церков закликають дати оцінку подіям у Врадіївці...

Всеукраїнську Раду Церков закликають дати оцінку подіям у Врадіївці

06.07.2013, 12:20
Всеукраїнську Раду Церков закликають дати оцінку подіям у Врадіївці - фото 1

Миряни і священнослужителі УПЦ (МП), представники інших конфесій України, діячі науки і культури, виступили з відкритим зверненням до Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій із закликом дати оцінку подіям, які вже тиждень перебувають у центрі уваги всієї України.

Врадіївка.jpegМиряни і священнослужителі УПЦ (МП), представники інших конфесій України, діячі науки і культури, виступили з відкритим зверненням до Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій із закликом дати оцінку подіям, які вже тиждень перебувають у центрі уваги всієї України, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Йдеться про резонансний злочин в смт Врадіївка Миколаївської області, де офіцери міліції зґвалтували й побили місцеву мешканку, 29-річну Ірину Крашкову. Спочатку місцева влада намагалися зам'яти справу, проте коли жителі селища на знак протесту розгромили Врадіївський відділ внутрішніх справ, події набули міжнародного резонансу.

За ці дні від виконання обов'язків були відсторонені високопоставлені представники МВС та прокуратури, а справу взяв під особистий контроль Президент Віктор Янукович. Парламентська опозиція вважає, що цього замало, і вимагає відставки глави МВС Віталія Захарченка та голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Круглова.

Місцеві жителі Врадіївки розповідають журналістам, що в селищі давно знають і про інший злочин міліціонерів – зґвалтування 15-річної дівчини в 2011 році, яку потім знайшли в озері. За словами селян, у селищі практично всі знали про те, що саме міліціонери були причетні до того вбивства.

Автори звернення до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – Аля Шандра, Ігор Соломадін, Віталій Сидоркін, Олексій Сігов і багато інших – підкреслюють, що "ситуація у Врадіївці є характерною для всієї України; недарма по різних містах проходять акції підтримки" Ми всі живемо у Врадіївці ".

У той час, як органам державної влади і судам довіряють не більше 10% українців, Церква є суспільним інститутом, якій довіряє більше половини громадян України, нагадують автори звернення і закликають релігійні організації країни:

- Дати офіційну оцінку подіям у Врадіївці як таким, які ганьблять тисячолітню християнську традицію України, відзначити неприпустимість вчинення насильства над жінками і людьми взагалі;

- Висловити підтримку небайдужим людям, які, захищаючи безневинних жертв злочинного свавілля, вимагають покарання винуватців та справедливого розслідування злочину;

- Закликати правоохоронні та судові органи провести справедливе розслідування, і не покривати зло, а служити своєму народу;

- Закликати до покаяння представників влади, які чинять або покривають беззаконня, чітко зазначивши, що своїми безбожними діями вони самі себе відлучають від Бога і від Церкви, і що без щирого каяття і зміни жодна зовнішня формальна релігійність їм ніяк не допоможе на Божому суді.

- Закликати віруючих України молитися за справедливе розслідування справи, покаяння злочинців, фізичне і душевне одужання жертви, і встановлення миру і справедливості.