• Головна
  • Новини
  • На Буковині засудили чоловіка за контрабанду старообрядницької ікони та хреста...

На Буковині засудили чоловіка за контрабанду старообрядницької ікони та хреста

11.03.2013, 11:50
На Буковині засудили чоловіка за контрабанду старообрядницької ікони та хреста - фото 1
У Чернівецькій області на лаву підсудних потрапив мешканець Кельменецького району, який, прямуючи пішки через українсько-молдавський кордон, намагався перемістити низку предметів старовини.

kiz4.jpgУ Чернівецькій області на лаву підсудних потрапив мешканець Кельменецького району, який, прямуючи пішки через українсько-молдавський кордон, намагався перемістити низку предметів старовини.

Правоохоронці затримали громадянина України у міжнародному пункті пропуску «Кельменці-Ларга» у вересні 2012 року. У ході митного догляду, у внутрішніх кишенях дорожньої сумки затриманого було виявлено незадекларовані три ікони, металевий хрест та шість медалей. Буковинець пояснив, що начебто знайшов ці предмети у будинку свого діда.

Експертом з культурної спадщини вилучені старообрядницькі культові вироби, ювілейні російські та німецькі медалі кінця 19 – початку 20 століття визнано такими, що підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей».

Вироком Кельменецького районного суду Чернівецької області контрабандиста засуджено до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном півтора роки.

Матеріали стосовно конфіскованих старожитностей слідчим СБУ скеровано на розгляд до Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей міністерства культури України для вирішення питання щодо їх передачі на постійне зберігання до державної частини музейного та бібліотечного фондів України, повідомляє ІА ЗІК.