Суд над Сандеєм Аделаджею відбудеться 18 лютого

07.02.2013, 10:01
Суд над Сандеєм Аделаджею відбудеться 18 лютого - фото 1
Старшому пастору церкви посольство Боже в Києві Сандею Аделаджі та іншим фігурантам справи пред’явлене обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Аделаджа.jpg18 лютого у Дніпровському районному суді столиці розглядатимуть справу Сандея Аделаджи, про це кореспонденту УНН повідомили у суді.

Старшому пастору церкви посольство Боже в Києві Сандею Аделаджі та іншим фігурантам справи пред’явлене обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 2 та 3 ст. 358 (підробка документів).

Нагадаємо, у листопаді минулого року було оголошено, що розслідування у кримінальній справі про заволодіння працівниками групи компаній King's Capital грошима на суму 141 мільйон гривень завершене.

Як повідомляли у міліції, слідчі встановили, що голова правління групи компаній King's Capital спільно з 14 співробітниками цієї установи шляхом шахрайства протягом 2006-2008 років, під виглядом високо прибуткової діяльності зазначеної групи компаній, заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах. У справі визнано потерпілими 3452 особи, яким спричинено матеріальну шкоду на суму понад 141 мільйони гривень.

З метою забезпечення відшкодування заподіяної шкоди на майно обвинувачених накладено арешт. Загальна сума арештованого майна склала приблизно 157 млн. гривень.