• Головна
  • Новини
  • У Львові знову пограбували гарнізонний храм УГКЦ - пам'ятку архітектури...

У Львові знову пограбували гарнізонний храм УГКЦ - пам'ятку архітектури

28.01.2013, 15:05
У Львові знову пограбували гарнізонний храм УГКЦ - пам'ятку архітектури - фото 1
У Львові у суботу, 27 січня, у період часу з 14. 00 до 17. 00 невідомі зловмисники пограбували гарнізонний храм УГКЦ Петра і Павла.

iglecia-1.jpgexklusiv.gifУ Львові у суботу, 27 січня, у період часу з 14. 00 до 17. 00 невідомі зловмисники пограбували гарнізонний храм УГКЦ Петра і Павла.

Про це РІСУ повідомив настоятель церкви о. Степан Сус.

Зловмисники проникли до церковного офісу, виламавши вхідні двері. Згодом невідомі відчинили сейф, де зберігалися пожертви на реставрацію храму. Участь у скоєнні злочину, як вважають священнослужителі, брало кілька добре підготовлених осіб.

«Судіть самі, - каже о. Степан, - одній людині вчинити таке не під силу. Хтось мусів слідкувати, аби не надійшли сторонні, бо місце тут людне, а інший, чи то інші, робили свою справу. Зрештою, не кожен може дати собі раду із сейфом».

Невідомі злодії, окрім пожертв на ремонт церкви та реставрації ікон, поцупили комп’ютерну техніку, мікрофони. Зловмисників цікавили тільки матеріальні цінності – печатку та документацію вони не чіпали. Суму збитків священнослужителі загалом оцінюють у 30 тисяч гривень.

Першим крадіжку виявив о. Юрій Остап'юк. Настоятель храму Степан Сус, оцінюючи ситуацію, каже, що все могло завершитися набагато гірше.

«Добре, що ніхто з працівників храму не постраждав, - веде мову священнослужитель. – Невідомо, як повели б себе крадії, коли б хтось з наших людей їх застав зненацька. Зловмисники мали з собою якісь металеві інструменти, якими відчиняли двері, сейф. Чи не захотіли б вони позбутися небажаного свідка?»

Один з найвеличніших львівських храмів - гарнізонна церква Петра і Павла – не вперше попадає в поле зору злочинців. У вересні минулого року, нагадаємо, невідомі особи, розбивши вхідні двері, поцупили ключі від церкви, які лежали у шафі. Зловмисників міліція не знайшла й досі.