• Головна
  • Новини
  • За фактом вандалізму на мусульманських похованнях порушили кримінальну справу...

За фактом вандалізму на мусульманських похованнях порушили кримінальну справу

28.01.2013, 11:10
За фактом вандалізму на мусульманських похованнях порушили кримінальну справу - фото 1
Джурчинский (Первомайський) районний суд задовільнив скаргу голови мусульманських релігійних громад району Джурчі Ваіта Білялова щодо порушення кримінальної справи за фактом вандалізму на мусульманському похованні «К'ирк Азіз» у селі Ескі Алі Кеч (Олексіївка).

gk22-01062012-p.jpgДжурчинский (Первомайський) районний суд задовільнив скаргу голови мусульманських релігійних громад району Джурчі Ваіта Білялова щодо порушення кримінальної справи за фактом вандалізму на мусульманському похованні «К'ирк Азіз» у селі Ескі Алі Кеч (Олексіївка). Про це прес-службі ДУМК повідомив Ваіт Білялов.

За його словами, після здійснення акту вандалізму він неодноразово звертався до правоохоронних органів, прокуратури, однак отримував відмову у порушенні кримінальної справи.

«Тільки наприкінці грудня 2012 через суд вдалося порушити кримінальну справу за фактом злочину», - говорить Білялов.

При цьому він зазначив, що представник прокуратури вимагав відмовити у задоволенні скарги через те, що правоохоронці порушили процесуальні терміни.

Нагадаємо, що наприкінці травня 2012 року, поблизу села Ескі Алі Кеч (Олексіївка), де раніше було поселення К'ирк Чолпан, на території старих мусульманських поховань було здійснено акт вандалізму.