• Головна
  • Новини
  • Іноземець намагався вивезти з України старовинний старообрядницький хрест...

Іноземець намагався вивезти з України старовинний старообрядницький хрест

20.12.2012, 14:04
Іноземець намагався вивезти з України старовинний старообрядницький хрест - фото 1
У Житомирській області співробітники Служби безпеки України затримали іноземного громадянина, який намагався вивезти з України до Республіки Білорусь предмети церковної атрибутики.

SSBBUU_1-pp.jpgУ Житомирській області співробітники Служби безпеки України затримали іноземного громадянина, який намагався вивезти з України до Республіки Білорусь предмети церковної атрибутики.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі УСБ України в Житомирській області.

11 грудня в пасажирському потязі сполученням «Кишинів-Санкт-Петербург» під час прикордонно-митного контролю на станції «Овруч» залізничного міжнародного пункту пропуску «Виступовичі» правоохоронці виявили та вилучили у 20-річного іноземця заховані серед його особистих речей 7 предметів церковного начиння.

Згідно з результатами мистецтвознавчої експертизи, серед вилученого є старовинний православний старообрядницький мідний хрест, датований XIX століттям, що представляє культурну цінність. Щодо решти предметів експертиза триває.

12 грудня слідчими УСБУ в Житомирській області щодо правопорушника відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення ним злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Слідство у справі триває.