• Головна
  • Новини
  • Спалено капличку УПЦ (МП) біля фундаменту Десятинної церкви...

Спалено капличку УПЦ (МП) біля фундаменту Десятинної церкви

16.12.2012, 12:16
Спалено капличку УПЦ (МП) біля фундаменту Десятинної церкви - фото 1
Підпав будівлі УПЦ (МП) стався в ніч на суботу.

Підпал.jpgУ ніч на суботу 15 грудня в Києві невідомі підпалили дерев'яну церкву на честь Різдва Богородиці в однойменному Десятинному монастирі. Монастир розташовується в центрі столиці (вул. Володимирська, 2) в безпосередній близькості з фундаментом стародавнього Десятинного храму часів Київської Русі.

За словами отця Антонія, прес-секретаря намісника монастиря архимандрита Гедеона (Харона), в 3.45 ночі камери спостереження біля церкви зафіксували чоловіка, який розбив вікно, налив горючу рідину і підпалив храм.

Пожежу виявили вранці 15 грудня в 6.30. О 7.00 викликали наряд міліції і службу порятунку.

підпал2.JPG

Усередині церква постраждала дуже сильно, зруйнувалася внутрішня обшивка. Але святині – ікони з частками мощей – все ціле.

Отець Антоній зазначає, що нікого конкретно в підпалі не підозрюють, буде видно, що встановить слідство, передає сайт "Православіє в Україні".

Дерев'яна церква біля фундаменту Десятинної церкви була побудована в 2007 році. Низка громадських організацій періодично протестують проти цієї споруди, стверджуючи, що відсутні відповідні дозвільні документи.

УПЦ (МП) домагається відновлення Десятинної церкви на залишках її фундаменту .Проти цього виступають археологи і архітектори.