В Криму ісламський радикал напав на імама

16.11.2012, 14:15
В Криму ісламський радикал напав на імама - фото 1
У минулу суботу на території мечеті селища Іслям-Терек (Кіровське) стався інцидент, який переріс у бійку. В результаті рукоприкладства прихильника партії Хізб-ут-Тахрір Рефата Мамбетова постраждав імам мечеті селища Іслям-Терек Іслям Сулейманов.

b_200_0_16.jpgУ минулу суботу на території мечеті селища Іслям-Терек (Кіровське) стався інцидент, який переріс у бійку. В результаті рукоприкладства прихильника партії Хізб-ут-Тахрір Рефата Мамбетова постраждав імам мечеті селища Іслям-Терек Іслям Сулейманов. Про це повідомляє сайт Муфтія Криму.

Як розповів імам, причиною конфлікту стало зауваження Ісляма Сулейманова, адресоване синові Рефата Мамбетова.

«Син Рефата Мамбетова в суботу грав зі своїми однолітками у футбол, в ході якого він ударив одного з хлопчиків в ділянку живота. Я природно йому зробив зауваження і попросив, щоб він пішов і вибачився перед хлопчиком, але в свою чергу син Мамбетова відмовився і заявив що його вчинок правильний», - розповідає імам.

Після цього минуло не багато часу, і на території мечеті з'явився Рефат Мамбетов і несподівано вдарив головою імама, потім став наносити удари кулаками і ногами.

В результаті цього інциденту імам Іслям Сулейманов опинився в лікарні. Лікарі поставили йому діагноз: травми носа - перелом носової перегородки, струс головного мозку, численні удари і садна.

Сулейманов після інциденту звернувся в правоохоронні органи з відповідною заявою.

Така поведінку Рефата Мамбетова сам імам і місцеві жителі Іслям-Терека пов'язують з його релігійними поглядами нападника, оскільки він неодноразово погрожував розправою Ісляму Сулейманову.

«Рефат Мамбетов є прихильником партії Хізб-ут-Тахрір, і на цьому грунті постійно конфліктував з імамом і завжди йому погрожував. І пов'язувати таку розправу зі скаргою дитини не варто, оскільки це був лише привід для побиття імама. Неодноразові обіцянки про розправу над Іслямом Сулеймановим Рефат Мамбетов реалізував в минулу суботу. Такий вчинок викликав обурення серед мусульман Іслям-Терека і довколишніх сіл. Люди сильно обурені ... », - відзначили жителів селища.

Мусульмани Іслям-Терека також відзначають, що Рефат Мамбетов брав участь у конфлікті, який стався 10 вересня 2009 року в мечеті села Байрач (Журавки) Іслям-Терекского району. Тоді від рук прихильників партії Хізб-ут-Тахрір постраждали близько 10 осіб, які отримали тілесні ушкодження різного різного ступеня тяжкості.