На юриста Ужгородської академії УПЦ (МП) здійснено замах

31.10.2012, 10:55
На юриста Ужгородської академії УПЦ (МП) здійснено замах - фото 1
Групою невідомих осіб в ніч з 23 на 24 жовтня 2012 року було здійснено замах та умисний підпал автомашини і житлового будинку на вулиці Капушанській в Ужгороді, що могло призвести до чисельних людських жертв і знищення у полум’ї пожежі історичних будівель у центрі міста.

1351608574_0.jpegГрупою невідомих осіб в ніч з 23 на 24 жовтня 2012 року було здійснено замах та умисний підпал автомашини і житлового будинку на вулиці Капушанській в Ужгороді, що могло призвести до чисельних людських жертв і знищення у полум’ї пожежі історичних будівель у центрі міста, повідомляє портал "Релігія в Україні".

Автомашина і будинок як об’єкт злочинного посягання належать правозахиснику, юристу Олександру Марусенку. Саме він, здійснюючи правозахисну професійну діяльність, сьогодні разом із групою інших юристів успішно захищає в органах прокуратури і суду інтереси освітніх партнерів ПП «Коруна» і духовно-навчально-наукового комплексу УПЦ (МП) та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» на законну оренду і викуп приміщень комплексу «Корона».

Акт підпалу планувалось здійснити за допомогою трьох самостійно виготовлених легкозапалювальних вибухових пристроїв. За успішної реалізації задуму злочинців, об’єктом вогняної стихії могли стати житлові будинки із мешканцями, новозбудована піцерія, комерційний технікум та греко-католицький кафедральний собор, розміщенні у безпосередній близькості до місця здійснення злочину.

Одночасно тривають судові розгляди щодо незаконної спроби рейдерського захоплення приміщень «Корони» в місті Ужгороді шляхом проведення незаконного аукціону, в яких, зокрема, розміщено Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія УПЦ (МП).

Наразі правоохоронні органи розслідують кримінальну справу щодо спроби підпалу майна правозахисника та юриста духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» УПЦ (МП).