• Головна
  • Новини
  • У дніпропетровській лікарні псевдосвященик виганяє бісів...

У дніпропетровській лікарні псевдосвященик виганяє бісів

26.10.2012, 09:14
У дніпропетровській лікарні псевдосвященик виганяє бісів - фото 1
На території Центральної районної лікарні Дніпропетровська розташований храм св. Серафима Саровського (вул. Холодильна, 60), що спеціалізується на вигнанні бісів з пацієнтів лікарні і простих городян, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Ukrsekta.info.

1351178395_0.jpgНа території Центральної районної лікарні Дніпропетровська розташований храм св. Серафима Саровського (вул. Холодильна, 60), що спеціалізується на вигнанні бісів з пацієнтів лікарні і простих городян, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Ukrsekta.info.

Розклеєні на стовпах Дніпропетровська оголошення запрошують відвідати сайт «екзорцист», який, у свою чергу, направляє відвідувачів до лікарняного православного священика Віктора Білого. За його словами, єдино дієвим засобом від психічних проблем і захворювань, таких як алкоголізм, наркоманія, є не медицина (методи якої він вважає «або поверхневими, або злоякісними»), а екзорцизм - обряд вигнання бісів, що вселилися в людину.

«Україна - одна з небагатьох країн, де сьогодні практикується екзорцизм. У нас є православні священики-екзорцисти, що виганяють демонів із людського тіла. Але, на жаль, їх не так вже багато. А одержимих людей, які потребують, скажімо так, лікування, в тисячі разів більше ... », - вважає о. Віктор Білий.

Священнослужитель стверджує, що «Входять біси ... від занять спортом, захоплення рок-музикою. Біса можна «підчепити» на курсах прискореного вивчання іноземних мов, біля телевізора, на сеансі у «народного цілителя» ... »

Сайт «екзорціст.ua», створений о. Віктором, допомагає отримати зцілення навіть у себе вдома: є інструкція - покрокова технологія. Потрібно заповнити форму передплати, на наступній сторінці - розцінки на вигнання біса і інші «продукти»: «вичитку - 50 гривень, поминання в молитвах протягом 40 днів - 20 гривень, 6 місяців - 50 гривень, 1 року - 100 гривень. Пожертвування на храм через банк також рівнозначно вічне поминання у святому храмі ».

Вивіска на двері напівпідвального приміщення говорить: «лікарняний храм Святого Серафима Саровського», юрисдикція - УПЦ Київського Патріархату. Однак єпископ Дніпропетровської єпархії УПЦ КП Симеон заперечує причетність храму до його єпархії та закликає "гнати в шию" священнослужителів-екзорцистів. У місцевій єпархії УПЦ (МП) також заявили, що прізвище «Білий» серед священиків єпархії не числиться. Зі свого боку, обласне управління внутрішньої політики, яке є відповідальне за облік і реєстрацію релігійних громад, у своєму листі № 503/01-08 підтвердило, що по вул. Холодильна 60 (адресу районної лікарні) ніяких релігійних громад не зареєстровано. А в облвідділі заявили, що питання щодо діяльності храму «не належать до компетенції головного управління охорони здоров'я».

До приходу місцевих журналістів священика Віктора на місці не виявилося. Його помічник отець Геннадій проводив своєрідну діагностику на одержимість за допомогою двох приладів, якими водив над відвідувачами: «шапкою ченця з Почаївського монастиря» та «хрестом з мощами святого Серафима». Тут же давав висновок: біси не знайшлися, але «на всяк випадок» все ж рекомендував приготувати 50 грн. і відвідати сеанс екзорцизму в найближчу суботу.

В асортименті храму також є групові вичитки по суботах, дистанційні вичитки за віртуальні пожертвування, зняття вроків, вінця безшлюбності і багато іншого.