• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павло (Лебідь) просить Президента «вжити заходів щодо божевільних журналістів»...

Митрополит Павло (Лебідь) просить Президента «вжити заходів щодо божевільних журналістів»

24.09.2012, 16:03
Митрополит Павло (Лебідь) просить Президента «вжити заходів щодо божевільних журналістів» - фото 1
У Києво-Печерській лаврі сьогоднішній інцидент між журналісткою інформагентства Корреспондент.net і настоятелем Києво-Печерської Лаври Митрополитом Павлом (Лебедем) назвали «інформаційною атакою журналістів на Лавру».

інцидент.jpgУ Києво-Печерській лаврі сьогоднішній інцидент між журналісткою інформагентства Корреспондент.net  і настоятелем Києво-Печерської Лаври Митрополитом Павлом (Лебедем) назвали «інформаційною атакою журналістів на Лавру».

Як повідомлялося, сьогодні на території Києво-Печерської Лаври біля корпусу 41/42 стався інцидент за участю настоятеля Києво-Печерської Лаври та журналістки видання Корреспондент Ксенії Карпенко, яка намагалася взяти у владики Павла коментар для статті про матеріальне життя Церкви. Журналістка звинуватила Митрополита в грубій поведінці: «грубо відповідав ... потім почав викручувати руки і забрав мобільний телефон".

У Митрополита Павла інша версія інциденту: «Під час богослужіння дві журналістки ходили навколо храму і питали про мене, про мого помічника. Потім вони чекали мене під будинком. Одна з них з фотоапаратом на відстані фотографувала мене, а друга знімала на камеру телефону і приховану камеру. Журналіст поставила мені питання: «Скажіть, звідки Церква бере гроші?» Я відповів, що не уповноважений від імені Церкви обговорювати з нею цю тему. Тоді журналістка заскочила в мою машину. Я намагався перешкоджати цьому, внаслідок чого вона подряпала мені руки, потім вона почала битися, тому мені довелося викликати міліцію. Крайньою зухвалістю після всього, що сталося стали слова журналістки, звернені до мене: «А де Ваше смирення?!» Я звертаюся до Президента України, Голови Верховної Ради з проханням, врешті-решт, прийняти якісь заходи щодо божевільних журналістів. Підкреслюю – до божевільних журналістів – не до всіх. Якщо у нас твориться таке беззаконня, потрібно наводити порядок».

Версію Митрополита Павла оприлюднив сайт Києво-Печерської Лаври.