• Головна
  • Новини
  • Екс-директор і заступник директора Києво-Печерського заповідника з'ясовують стосунки у суді...

Екс-директор і заступник директора Києво-Печерського заповідника з'ясовують стосунки у суді

13.09.2012, 13:09
Екс-директор і заступник директора Києво-Печерського заповідника з'ясовують стосунки у суді - фото 1

У Печерському районному суді Києва 12 вересня відбулося перше судове засідання за позовом колишнього генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Вікторії Лісничої до заступника генерального директора заповідника з міжнародного співробітництва Влади Прокаєвої.

Прокаєва-Ліснича.jpgУ Печерському районному суді Києва 12 вересня відбулося перше судове засідання за позовом колишнього генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Вікторії Лісничої до заступника генерального директора заповідника з міжнародного співробітництва Влади Прокаєвої, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Коммерсант

Нагадаємо, 31 липня В.Прокаєва заявила журналістам, що вона нібито дала хабар у розмірі $ 50 тис. генеральному директору заповідника Вікторії Лісниій та міністру культури Михайлові Кулиняку за своє призначення на посаду заступника гендиректора. У відповідь 7 серпня В. Ліснича звернулася до суду з позовом про захист честі і гідності.

Засідання тривало всього двадцять хвилин. На нього прийшла лише Вікторія Ліснича зі своїм адвокатом Сергієм Лисенком. Пані Прокаєва прислала телеграму, в якій повідомила, що не зможе бути присутнім на процесі, оскільки "перебуває у відрядженні". Суддя Сергій Вовк надав слово позивачеві. "Я хочу, щоб вона (Прокаева.-ред.) Публічно спростувала свою заяву про отримання мною хабара і принесла вибачення, в тому числі і через ЗМІ", – сказала пані Ліснича.

Потім С.Лисенко клопотав про залучення в якості свідків по справі заступника гендиректора Києво-Печерської лаври з наукової та видавничої роботи Валентину Колпакову, вченого секретаря Наталю Горську і завідувачку реставраційної майстерні Світлану Гагу. За словами позивача, ці люди можуть підтвердити, що 8 лютого, під час передбачуваної передачі хабара, Вікторія Ліснича знаходилася на засіданні вченої ради заповідника. Крім того, адвокат попросив суд залучити до справи матеріали перевірки, яку Печерський РВВС проводив в серпні за фактом заяви В.Прокаєвої про дачу хабара.

Всі клопотання позивача були задоволені, після чого Сергій Вовк повідомив, що у зв'язку з неявкою однієї із сторін засідання переноситься на 21 вересня. Від яких-небудь коментарів Влада Прокаєва вчора відмовилася – почувши, що з нею говорить кореспондент, вона повісила трубку.