• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) закликали ЗМІ та суспільство ігнорувати "богохульні витівки" FEMEN...

В УПЦ (МП) закликали ЗМІ та суспільство ігнорувати "богохульні витівки" FEMEN

17.08.2012, 15:46
В УПЦ (МП) закликали ЗМІ та суспільство ігнорувати "богохульні витівки" FEMEN - фото 1
В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) засуджують витівку жіночого руху FEMEN з поклінним хрестом у центрі Києва і закликають ЗМІ та громадськість не приділяти таким акціям належної уваги.

Femen.jpgВ Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) засуджують витівку жіночого руху FEMEN з поклінним хрестом у центрі Києва і закликають ЗМІ та громадськість не приділяти таким акціям належної уваги.

"Очевидно, що жінки пішли далі шляхом богохульства і блюзнірства, але Церква свого ставлення до них не змінить. А суспільство і ЗМІ ми закликаємо до ігнорування цих акцій. Таким чином, їх організатори не досягнуть своїх цілей", – сказав у коментарі інтернет- виданню Православіє в Україні прес-секретар Глави УПЦ (МП) Митрополита Володимира, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій (Коваленко).

Він нагадав, що інцидент зі спилювання поклінного хреста неподалік від Майдану Незалежності - не перша "антирелігійна і антицерковна акція учасниць FEMEN, і позиція Церкви залишається до них незмінною".

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці активістки жіночого руху FEMEN спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест в центрі Києва недалеко від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац). Таким чином вони висловили підтримку і повагу своїм російським колегам з групи Pussy Riot.

Міліція порушила кримінальну справу за фактом знесення поклінного хреста в центрі Києва за статтею "хуліганство", поки ніхто не затриманий.

Пам'ятний хрест встановлений на пагорбі над Майданом Незалежності біля Жовтневого палацу в Києві, де до Другої світової війни було розташоване управління НКВД, в якому відбувалися розстріли.

Теги: #FEMEN