• Головна
  • Новини
  • Жертва Маріупольського пастора і її батьки стверджують, що насилля не було: це був «танець Господу»...

Жертва Маріупольського пастора і її батьки стверджують, що насилля не було: це був «танець Господу»

09.08.2012, 10:02

У розслідуванні справи про розбещення дітей пастором церкви "Ісуса Христа" в Маріуполі стався несподіваний поворот. 14-річна дівчинка, яка проходить у справі як головна постраждала від педофілії єпископа стала на його захист. Вона заявляє, що єпископ ніяких розпусних дій з нею не робив, вони репетирували танець Господу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Газету по-українськи і Сегодня.

"Це був танець Господу. Ну, вітання для Господа. Ми репетирували танець, готувалися до фестивалю. А потім увірвалася міліція, забрали телефон, не дозволили зателефонувати батькам. У наказовому тоні сказали, щоб сіли, не розмовляли", – розповіла свою версію юна прихожанка.

Визнання дівчинки контролювали батьки. З їх підказки дівчинка розповіла, як міліція змусила її обмовити настоятеля. "Вони змусили нас оббрехати пастора. Сказати неправду", – запевнила дівчина.

Батько Юлі, Анатолій, теж прихожанин церкви "Ісуса Христа". Свою дочку постраждалою не вважає. За його словами, заарештований пастор проводив збори з Божою любов'ю, а не розпустою.

 

"Моя дочка, яка проходить у справі як головна постраждала, насправді постраждалою не є. У зв'язку з тим, що ті звинувачення, які були пред'явлені пастору Миколі, не відбувалися насправді. Юлія та Олена знаходилися в той момент на репетиції танцювального колективу", – заявив батько дівчинки.

У міліції стверджують зворотне. "За 15-20 хвилин до проведення обшуку (тобто коли міліція вже увійшла в офіс церкви) пастор здійснював розпусні дії з неповнолітньою дівчинкою. Ми не чинили ніякого тиску на потерпілих, розуміючи, що це діти", – прокоментував виконуючий обов'язки начальника управління з боротьби з кіберзлочинністю Головного управління міліції Донецької області Андрій Несбитов.