• Головна
  • Новини
  • Правоохоронці повинні перевірити заяву про хабар Влади Прокаєвої, - МВС...

Правоохоронці повинні перевірити заяву про хабар Влади Прокаєвої, - МВС

02.08.2012, 11:07
Правоохоронці повинні перевірити заяву про хабар Влади Прокаєвої, - МВС - фото 1
Правоохоронні органи повинні перевірити заяву Влади Прокаєвої про те, що вона дала хабар міністру культури Михайлу Кулиняку за влаштування на роботу у Києво-Печерський заповідник і розпочати дослідчу перевірку.

LavraПравоохоронні органи повинні перевірити заяву Влади Прокаєвої про те, що вона дала хабар міністру культури Михайлу Кулиняку за влаштування на роботу у Києво-Печерський заповідник і розпочати дослідчу перевірку. Про це у коментарі для газети «Сегодня» сказав начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

«Приводом, щоб почати перевірку, може бути не тільки заява людини в міліцію, але й публікація в будь-яких засобах масової інформації», - сказав він.

У столичній прокуратурі, щоправда, поки не говорять, чи будуть реагувати на події.

Нагадаємо, у вівторок екс-модель Влада Литовченко-Прокаєва зізналася, що за посаду заступника гендиректора з міжнародного співробітництва Києво-Печерського заповідника вона заплатила 50 тисяч доларів хабара.

"Я можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла у мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів за мою посаду. Особисто для міністра!", - заявила Влада Прокаєва.

Директор заповідника Вікторія Ліснича, у свою чергу, повідомила, що подасть на Прокаєву до суду за брехню. Міністр культури теж заявляє, що ніяких грошей не вимагав і хабар йому ніхто не передавав.

Кількома днями раніше, 31 липня, співробітники Києво-Печерського історико-культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому просили звільнити заступників керівника заповідника - Світлану Зорінець та Владу Прокаєву через погрози фізичної розправи своїх підлеглих.