• Головна
  • Новини
  • У Маріуполі за розбещення неповнолітніх затримали пастора, у Церкві кажуть - провокація...

У Маріуполі за розбещення неповнолітніх затримали пастора, у Церкві кажуть - провокація

24.07.2012, 15:33
У Маріуполі на Донеччині за підозрою в розбещенні неповнолітніх затримано пастора церкви "Ісуса Христа", повідомляє прокуратура Донецької області.

У Маріуполі на Донеччині за підозрою в розбещенні неповнолітніх затримано пастора церкви "Ісуса Христа", повідомляє прокуратура Донецької області.

Відносно підозрюваного порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 156 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Встановлено, що 61-річний раніше судимий житель Маріуполя, пастор, здійснював розпусні дії відносно неповнолітньої дівчинки.

Чоловік, за інформацією ТСН, був затриманий співробітниками міліції на гарячому і доставлений у слідчий ізолятор. Однак, з огляду на різке погіршення здоров'я підозрюваного, його каретою швидкої допомоги було доставлено в кардіологічне відділення. Нині чоловік перебуває в лікарні під наглядом працівників міліції.

Слідчий у справі вніс представлення до суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді утримання під вартою.

За інформацією прес-служби, відразу після того, як стан здоров'я підозрюваного стабілізується, він буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Тим часом, на адресу РІСУ надійшло повідомлення від помічника старшого пастора церкви "Ісуса Христа", у якому він виклав дещо відмінну від міліцейської версію події. За його словами, 22 липня у Маріуполі, на вулиці Високий дім проходило молодіжне служіння. Десь о 17. 00 до помешкання, вибивши двері, увірвалися правоохоронці. «Гості» заявили присутнім, що проводять слідчі заходи і відібрали у всіх мобільні телефони.

«Після цього, обшукавши приміщення будинку, без присутності власника, забрали оргтехніку та комп'ютери, приблизно о 19-00 вивезли неповнолітніх дітей без їхніх батьків, знайомих їм старших людей або психолога у відділення УБОЗ м. Маріуполя.

На дітей чинили психологічний тиск у разі не підписання заздалегідь підготовлених звинувачень на пастора церкви Ісуса Христа м. Маріуполя І.

Дітям погрожували відправкою в психушку і продовжували поносити їх нецензурною лайкою.

Близько 21-00 до них пустили батьків, але продовжували чинити тиск.

Одну з дівчат 13-ти років, без її згоди та згоди її батьків, насильно возили на перевірку до гінеколога. Усіх неповнолітніх дітей з батьками співробітники УБОЗу утримували до 4-30 ранку наступної доби», — йдеться у листі помічника старшого пастиря.

Чоловік також стверджує, що І. є інвалідом першої групи – інсуліново-залежним, але слідчий обрав для нього запобіжний захід утримання під вартою в КПЗ. Відтак зранку пастора із сердечним приступом довелося госпіталізувати.

Пред'явлені звинувачення полягають у тому, що будинок члена церкви Ісуса Христа використовувався як притон. У громаді вважають, що затримання пастора, допити є свідомою провокацією проти християнської спільноти Повного Євангелія Церкви Ісуса Христа м. Маріуполя.