Громада УПЦ (МП) судиться з активістом ВО «Свобода»

24.07.2012, 11:31
Громада УПЦ (МП) судиться з активістом ВО «Свобода» - фото 1
У Києві громада УПЦ (МП) з’ясовує у суді стосунки з активістом «Свобода» Сергієм Аксенюком, якого звинувачують у нападі на наметовий храм у парку «Перемога». У вівторок у Дарницькому суді мало відбутися попереднє судове засідання, але його перенесли на 1 серпня.

наметовий храмУ Києві громада УПЦ (МП) з’ясовує у суді стосунки з активістом «Свобода» Сергієм Аксенюком, якого звинувачують у нападі на наметовий храм у парку «Перемога». У вівторок у Дарницькому суді мало відбутися попереднє судове засідання, але його перенесли на 1 серпня.

За словами прес-секретаря Дніпровської прокуратури м. Києва Юлії Михайлюк, про перенесення судового засідання у порушеній справі на 01.08.2012 року на 10: 00 запросив адвокат обвинуваченого.

Як повідомляє «Пправославіє в Україні», 4 травня 30 молодих людей, зламавши огорожу, увірвалися з лопатами та сокирами на територію храму на честь Усіх Святих воїнів. Використовуючи сльозогінний газ проти настоятеля, активісти розгромили церковне майно. Візитери зруйнували і осквернили вівтар, іконостас і святу Чашу, побили Царські врата і вікна. Зловмисники також скалічили собаку, яка жила у дворі храму.

Прес-служба «Свободи» пояснила, що жителі району обурилися і «демонтували незаконний паркан у парку «Перемога», який з'явився на місці передбачуваного нелегального будівництва.

Після викликів Сергія Аксенюка до слідчого Голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко зазначив, що розцінює відкриття кримінальних справ на свободівців як намагання зменшити вуличну активність організації:

"Міліція, прокуратура та інші правоохоронні органи мали би займатися покаранням незаконних забудовників, зокрема Московського Патріархату, який без жодних документів захопив величезну ділянку парку. Є припущення, що московська Церква споруджуватиме на цій території комерційну нерухомість. Однак забудовників ніхто не чіпає, бо за ними стоять великі покровителі з Партії регіонів і високопосадові - бандити. А людей, які борються за життєвий простір киян і за те, щоби в місті не порушували закони, залякують і відкривають на них кримінальні справи», - сказав він.

Настоятель храму на честь Усіх Святих воїнів священик В'ячеслав Яковенко підкреслив, що громада храму не пред'являтиме матеріальних претензій до нападників, але і від позовної заяви не відмовляється. Люди осквернили святиню і повинні відповідати за свої діяння відповідно до законодавства України, вважає він.