• Головна
  • Новини
  • У Луганську затримали шахрая, який нажився на вінницьких священиках...

У Луганську затримали шахрая, який нажився на вінницьких священиках

06.07.2012, 09:13
У Луганську затримали шахрая, який нажився на вінницьких священиках - фото 1
На Луганщині правоохоронці затримали шахрая, який обдурив священнослужителів та їх парафіян.

Cпіймали шахраяНа Луганщині правоохоронці затримали шахрая, який обдурив священнослужителів та їх парафіян.

Про це «Луганск.Комментарі» повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

Ще навесні в Вінницьке міське управління міліції звернувся потерпілий. Жертвою став диякон одного з місцевих храмів.

Протягом кількох місяців парафіяни храму Стрітення Господнього УПЦ (МП) у Вінниці збирали гроші на придбання декількох тонн латуні, необхідної для покриття куполу храму. Після того, як вся сума була зібрана (близько 250 000 гривень), вінницькі священнослужителі зайнялися пошуком металу. Необхідний товар вони знайшли на одному із заводів Донецької області, в Артемівську. Проблема полягала лише в тому, що від Артемівська до Вінниці - сотні кілометрів, і для перевезення 3,5 тонн латуні необхідно мати спеціальний вантажний автомобіль.

Через диспетчера в інтернеті священнослужителі знайшли відповідну фірму, що спеціалізується на вантажоперевезеннях. Як і годиться в подібних випадках, представник фірми-вантажоперевізника через диспетчера тут же вислав клієнтам всі необхідні підтверджуючі документи.

«Підозри про те, що сталося щось недобре, з'явилися лише в той момент, коли вантаж вже мав бути у Вінниці: всі контактні телефони вантажоперевізника перестали відповідати, а машина з металом, благополучно відвантаженого в Артемівську, так і не з'явилася в пункті призначення. Не гаючи часу, постраждалі звернулися по допомогу в міліцію», - розповіли правоохоронці.

Шахраєм виявився раніше судимий за подібні злочини 24-річний хлопець, який перебуває на примусовому лікуванні в одній з клінік Луганська. Шахрай своєї провини не заперечував і чесно розповів про те, як обвів навколо пальця відразу кілька людей.

Як з'ясувалося, молодий чоловік спочатку десь роздобув, а потім вислав потенційним клієнтам крадені електронні варіанти документів реально існуючого вантажоперевізника. Потім через своїх знайомих він знайшов вантажний автомобіль, водія та експедитора - на цей раз, представившись господарем вантажу, який потрібно забрати в Артемівська і привезти до Луганська. Уже в Луганську метал відразу продали знайомим скупникам за ціною брухту, майже в десять разів дешевше, ніж заплатили за нього постраждалі.

За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Ведеться слідство.