Скоєно напад на каплицю УГКЦ на Одещині

24.05.2012, 10:41
Скоєно напад на каплицю УГКЦ на Одещині - фото 1
На Одещині у селі Ряснопіль Березовського району уродженець Абхазії із сокирою в руках накинувся на каплицю УГКЦ, яку зводять місцеві мешканці, та порозбивав вікна.

Напад на харм УГКЦНа Одещині у селі Ряснопіль Березовського району уродженець Абхазії із сокирою в руках накинувся на каплицю УГКЦ, яку зводять місцеві мешканці, та порозбивав вікна.

Інцидент стався ввечері 21 травня. Зловмисника, як повідомляє сайт одеських греко-католиків, вчасно помітили сусіди. За словами настоятеля парафії УГКЦ о. Володимира Кінчатого, вони зупинили абхазця в той момент, коли той намагався проламати сокирою двері.

«Нападник погрожував спалити каплицю, але, коли його зупинили сусіди, ретирувався, — каже о. Володимир. – Люди організували біля церкви чергування, викликали міліцію, і вже вночі його затримали".

Настоятель греко-католицької парафії повідомив, що під час затримання правопорушник перебував напідпитку за кермом автомобіля.

"Спочатку він від усього відпирався, а потім сказав, що у нього все куплено, і що "березовський батюшка" його благословив, бо він його друг, — розповідає о. Володимир. — І ця людина ще чекає дозволу на проживання в Україну!"