Ікону Богородиці Огневидної намагалися вивезти до Росії

25.04.2012, 11:07
Ікону Богородиці Огневидної намагалися вивезти до Росії - фото 1
На пункті пропуску «Юнаківка», що на Сумщині прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення з України ікони Богородиці.

іконаНа пункті пропуску «Юнаківка», що на Сумщині прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення з України ікони Богородиці. Стражів кордону привернув увагу автомобіль «Volkswagen Polo», під керуванням громадянина Росії. Під час здійснення спільного митного та прикордонного контролю автомобіля, серед особистих речей водія, у сумці, яка знаходилась у багажному відсіку автомобіля, було виявлено ікону «Божої Матері» на дерев’яній дошці, розміром 270х240х40 мм.

Ікону, яку намагалися вивезти з України, направили на екпертизу. Як повідомляє прес-служба ДМСУ, за результатами експертної оцінки стало відомо, що виявлений предмет є іконою Божої Матері Огневидної, яка належить до культурних цінностей, що мають історичне, художнє та музейне значення.

Порушено кримінальну справу за ознаками ознак злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України ( замах на контрабанду культурної цінності).