• Головна
  • Проекти
  • Міліція затримала підозрюваного у руйнуванні могил на мусульманському кладовищі в Криму...

Міліція затримала підозрюваного у руйнуванні могил на мусульманському кладовищі в Криму

21.03.2012, 14:16
Міліція затримала підозрюваного у руйнуванні могил на мусульманському кладовищі в Криму - фото 1
Співробітники міліції затримали підозрюваного в пошкодженні надгробків на могилах мусульман на кладовищі в Сімферопольському районі Криму.

Біля пошкоджених могилСпівробітники міліції затримали підозрюваного в пошкодженні надгробків на могилах мусульман на кладовищі в Сімферопольському районі Криму. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Криму.

Згідно з повідомленням міліції, підозрюваного затримано 20 березня. 33-річний житель села Мирне заявив, що пошкодив пам`ятники ненавмисно.

"Він поїхав на кладовище відвідати могилу родича. При в`їзді на територію, де було відсутнє асфальтове покриття, автомобіль занесло вбік, внаслідок цього було пошкоджено декілька надгробків, - повідомили в прес-службі. - Після цього машина забуксувала, її занесло, сталося зіткнення з надгробною плитою, яка розкололася. Щоб витягти авто, чоловік попросив про допомогу водія джипу, що проїжджав неподалік".

Міліція порушила кримінальну справу за статтею "наруга над могилою". Слідство триває. Затриманий заявив, що зробив це випадково", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, мусульмани виявили пошкоджені могили в селі Мирне вранці 20 березня. На одній - зруйновано надгробок, по двох (зокрема - одній свіжій) прокотилися на машинах, ще одну, схоже, били ногами. Одразу після інциденту Духовне управління мусульман Криму звернулося із заявою до правоохоронних органів із вимогою розшукати та притягнути до відповідальності вандалів.

«За останні декілька років на території Криму були здійснені різного роду посягання на мусульманські святині і культові об'єкти - підпали мечетей, наруги над мусульманськими могилами і святинями. Однак за вчинені лиходійства ніхто відповідальності так і не поніс. Сьогодні ці акти повторюються знову і знову, а результатів роботи правоохоронних органів мусульмани Криму так і не бачать. Скільки триватимуть наруги над могилами, святинями мусульман, а влада буде дивитися на все це з закритими очима? Всьому є межа, в тому числі терпінню мусульман », - заявив муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв.

За повідомленням «Крим.Комментарі», у ДУМК також повідомили, що розцінють всі ці злодіяння, скоєні проти мусульман, як «цілеспрямовану спробу дестабілізації міжконфесійного миру в Криму».

«Те, що сталося в ці дні в Мирному, а також усі раніше скоєні акти вандалів, вимагають від правоохоронних органів вжиття невідкладних заходів щодо встановлення осіб, які вчинили ці злочини, і покарати їх відповідно до існуючого законодавства України. Тільки якщо злочинці понесуть покарання за всією суворістю закону, можна буде попередити подібного роду провокації в майбутньому», - йдеться у зверненні.