• Головна
  • Новини
  • Через пияцтво керівника мусульманської громади відсторонили від справ...

Через пияцтво керівника мусульманської громади відсторонили від справ

12.03.2012, 11:50
Через пияцтво керівника мусульманської громади відсторонили від справ - фото 1
Духовне управління мусульман Криму 7 березня повідомило про позбавлення Камиля Аметова права очолювати одну з громад півострова.

ДУМКexklusiv.gifДуховне управління мусульман Криму 7 березня повідомило про позбавлення Камиля Аметова права очолювати одну з громад півострова. Причина, що викликала подібний суровий вердикт – виявлення факту вживання ним алкогольних напоїв.

Початок історії датується 3 листопада 2011, коли в інформаційному агентстві «Кримські новини» («QHA») журналіст Айдер Аджімамбетов опублікував матеріал, в якому перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров зазначає, що в особистій розмові давав пораду Камілю Аметову не вживати міцні напої.

Вже через кілька днів головою ради релігійної мусульманської громади «Сабур», саме цю посаду займав Аметов, було подано заяву до суду з метою спростувати неправдиві факти, що заплямовують репутацію керівника. Також на той час голова громади вимагав 30 тис. гривень компенсації через нанесену моральну шкоду (по 10 тис. з агентства, автора статті та Рефата Чубарова).

20 січня центральний районний суд м. Сімферополь почав розгляд цієї справи. Як повідомляє прес-служба духовного управління мусульман Криму, відповідаючи на питання представнитка Рефата Чубарова, Хатидже Мамутової, чи вживає він взагалі «алкоголь», Аметов відповів: «…У житті бувають свята, в житті буває Новий рік ... Я здорова людина!».

Після додаткового внутрішнього розслідування та, враховуючи подібні висловлювання та додаткові факти у цій справі, Муфтіят прийняв рішення звільнити Каміля Аметова з посади голови релігійної мусульманської громади ДУМК - «Сабур». Також організація рекомендувала членам громади представити нову кандидатуру голови на затвердження.

Служителі Феміди також не були прихильними до Аметова: центральний районний суд м. Сімферополь відмовив у задоволенні в повному обсязі позовних вимог Каміля Аметова про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування інформації, що не відповідає дійсності.