• Головна
  • Новини
  • У Почаївські лаврі продають вино без акцизу, – депутат облради...

У Почаївські лаврі продають вино без акцизу, – депутат облради

28.02.2012, 13:52
У Почаївські лаврі продають вино без акцизу, – депутат облради - фото 1
У Почаївській Лаврі продають кагор без акцизних марок. Про це заявляє депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. Він звернувся до обласної прокуратури з вимогою перевірити це.

pochaev_lavra.jpgУ Почаївській Лаврі продають кагор без акцизних марок. Про це заявляє депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. Він звернувся до обласної прокуратури з вимогою перевірити це.

"Я був у Почаївській Лаврі та бачив на території торгові ларьки, в яких продають кагор без акциз. Думаю, це - алкоголь їх власного виробництва, бо подібного не зустрічав у торгових мережах.

У Грузії Церква має законне право продавати самостійно вироблену продукцію. Але ж ми не в Грузії. Існує чинне законодавство й приналежність до одної з конфесій не дає права виходити за межі закону.

Користуються політичним заступництвом з боку державної влади та роблять те, що вважають за потрібне. Цей алкоголь має бути конфіскований, а монастир оштрафований", – наголошує Сткпан Барна. Про це інформує "Газета".

За словами Барни, до нього зверталися кілька людей й також повідомляли про безакцизний продаж вина.

"Звернень було небагато - 3 або 4. Але ми маємо конкретний факт продажу. Тепер потрібен факт реагування правоохоронних органів. Раніше я вже звертався до прокуратури та СБУ, геодезичного відомства й інших контролюючих структур з приводу порушення Почаївською Лаврою закону: вони без погодження з обласною радою розроблюють піщаний кар'єр. Використовують цей пісок у господарських цілях - будують новий храм на території Лаври. Не виключаю, що вони його і продають. Усі правоохоронні органи удають, що цього не бачать. Порушення не фіксують. Тим не менше, у такий спосіб Українська Православна Церква (Московського Патріархату) ставить свою діяльність поза законом".

С. Барна обіцяє, що якщо не отримає реакції на своє звернення, то оприлюднить цю інформацію на сесії облради 6 березня та направить звернення до Генпрокуратури від депутатів Тернопільської облради.