• Головна
  • Новини
  • Жінка намагалася вивезти старовинний молитвослов з України...

Жінка намагалася вивезти старовинний молитвослов з України

28.02.2012, 12:18
Жінка намагалася вивезти старовинний молитвослов з України - фото 1
На митному посту «Гоптівка» 24 лютого митники виявили старовинну церковну книгу, яку намагалися вивезти з України до Росії.

КонтрабандаНа митному посту «Гоптівка» 24 лютого митники виявили старовинну церковну книгу, яку намагалися вивезти з України до Росії. Зловмисниця приховувала її у звичайній спортивній сумці.

До зони митного контролю МАПП «Гоптівка», як повідомляє прес-служба ДМСУ, прибув автомобіль марки «Лексус RX330», під керуванням громадянина Російської Федерації. У салоні машини перебували громадянин Росії та дві громадянки України.

Водій та пасажири обрали спрощений порядок проходження митного контролю - «зелений коридор». При усному декларуванні вони заявили про відсутність зброї, боєприпасів, культурних цінностей та інший предметів заборонених або обмежених до переміщення.

Однак під час огляду багажного відділення автомобіля у спортивній сумці з особистими речами митники виявили церковну книгу з ознаками старовини, друковану старослов’янською мовою. Книга була загорнута у хустинку. Одна з пасажирок зізналася, що цей «молитвослов» належить їй.

Митники склали протокол про порушення митних правил за ст.339 (порушення правил проходження за «зеленим коридором») та ст.352 (приховування) Митного кодексу України. Старовинне видання вилучено та передано на експертизу

Згідно з наказом міністерства культури і мистецтва України №258 від 22.04.02 року друковані видання видані до 1945 року потребують дозволу Державної служби контролю для переміщенням культурних цінностей через Державний кордон України.