УПЦ (МП) розслідує випадок із п’яним священиком-водієм

10.02.2012, 15:34
УПЦ (МП) розслідує випадок із п’яним священиком-водієм - фото 1
Кожна людина – будь-то священик, лікар чи військовик, - коли сідає за кермо автомобіля, повинна дотримуватися правил дорожнього руху.

о. Георгій КоваленкоКожна людина – будь-то священик, лікар чи військовик, - коли сідає за кермо автомобіля, повинна дотримуватися правил дорожнього руху. Так прокоментував випадок із священиком Київської митрополії УПЦ (МП) о. Миколою, який напідпитку на джипі роз’їжджав вулицями столиці і ледь не збив пішоходів, прес-секретар Предстоятеля Української Православної Церкви о. Георгій Коваленко.

«Коли людина за кермом, ким би вона не була – священиком, лікарем чи військовим, вона є водієм і має виконувати правила дорожнього руху. Ми багато років співпрацювали з державною автоінспекцією, навіть, якщо пам’ятаєте, видавали «Десять заповідей водія», молитви в дорогу для водія. І завжди наголошували, що виключень і з правил не буває», - сказав він.

Як стверджує прес-секретар Митрополита Володимира, за порушення правил дорожнього руху священик повинен понести відповідальність.

«Священик, як і взагалі віруюча людина, має бути прикладом законослухняності. Тому що Сам Господь сказав, що треба віддавати «кесарю кесарево, а Богу – Богове». І якщо священик потрапляє в таку ситуацію, то це обов’язково стає приводом для церковного розслідування і покарання, коли людина винна. Думаю, що і цей священик буде спокутувати свій гріх», - цитує о. Георгія Коваленка "Православіє в Україні".

«Тому, перш за все, треба подивитися на себе, а духовенству також пам’ятати, що ми маємо бути для людей взірцем, прикладом. Навіть коли падаємо, маємо лишатись прикладом — у каятті та в тому, як треба «підніматися» після гріха», - додав прес-секретар Митрополита Володимира о. Георгій Коваленко.