• Головна
  • Новини
  • На Сумщині у священика вкрали пляшку горілки, ікон не чіпали...

На Сумщині у священика вкрали пляшку горілки, ікон не чіпали

10.01.2012, 09:55
За фактом злочину порушена кримінальна справа за ст. 185 ч.1 «Крадіжка».

В міліцію звернувся священик села Мутин, що в Кролевецькому районі на Сумщині і повідомив про крадіжку. Приїхавши на місце події, міліціонери виявили, що здобиччю зловмисників стала одна пляшка горілки, – повідомила представниця Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області Марина Кльова.

Напередодні священик вийшов з дому, щоб навідати знайомих. Двері отець навмисне ніколи не замикає – стверджує, що він хоче бути завжди відкритим для людей, довіряє односельцям та не міг подумати, що його обкрадуть.

Священик радий, що злодіїв не зацікавили ікони, гроші чи інші цінні речі, а лише пляшка горілки, яку він отримав у подарунок від прихожан перед святами.

Розкрити злочин міліціонери змогли швидко – коли священик виходив із дому, мимо нього проходили два чоловіки напідпитку. Він зміг описати їх прикмети, а правоохоронці швидко знайшли крадіїв. Ними виявилися місцеві жителі.

За фактом злочину порушена кримінальна справа за ст. 185 ч.1 «Крадіжка». Правоохоронці зазначають, що стаття передбачає мінімальне покарання – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів громадян, а максимальне – трирічне позбавлення волі.