У Чернівцях «замінували» храм

23.11.2011, 12:21
22 листопада, о 9 годині ранку на спецлінію «102» до чергової частини УМВС України в Чернівецькій області надійшло анонімне повідомлення про те, що на вулиці Руській, обласного центру закладено вибухівку.

22 листопада, о 9 годині ранку на спецлінію «102» до чергової частини УМВС України в Чернівецькій області надійшло анонімне повідомлення про те, що на вулиці Руській, обласного центру закладено вибухівку.

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи РВ, було встановлено, що вказаною адресою знаходиться будівля собору. Обстеживши приміщення та прилеглу територію, працівники вибухо-технічної служби УМВС та ГУМНС, вибухових пристроїв не виявили. Роботу церкви було відновлено.

«За гарячими слідами» упродовж години оперативники карного розшуку обласного апарату затримали підозрюваного на одній з вулиць Чернівців. Зловмисником виявився 26-річний місцевий житель. Встановлено, що молодик телефонував із таксофону, що був розміщений на будівлі міської поліклініки в центрі міста. Цікаво, що 19 липня цього року цей же громадянин телефонував до міліції та повідомив про замінування  цієї ж церкви. Тоді його теж було затримано «за гарячими слідами».

 Як пояснив сам затриманий, у такий спосіб він вирішив пересвідчитись як спрацюють оперативні служби. Після скоєння злочину піврічної давності, стосовно нього було порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Справу було скеровано до суду. Чоловіка було поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч.2. ст.259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».  Стосовно «телефонного терориста» буде перевірено інформацію щодо його психічного стану. Сам затриманий не може пояснити свій вчинок.

Теги: #МВС