• Головна
  • Новини
  • Прихильники Сандея Аделаджі погрожують «майданом» під Дніпровським судом...

Прихильники Сандея Аделаджі погрожують «майданом» під Дніпровським судом

14.09.2011, 09:25
Прихильники Сандея Аделаджі погрожують «майданом» під Дніпровським судом - фото 1
За підсумками розслідування встановлено, що протягом 2006-2008 років службові особи King's Capital шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

Сандей-Аделаджа.gifГенеральна прокуратура затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу проти службових осіб фінансової групи компаній King's Capital, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Сегодня.
 
Прихильники пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі планують влаштувати «майдан» під Дніпровським судом, де розглядають кримінальну справу щодо компанії «Кінгз Кепітал», по якій проходить пастор «Посольства Божого» Сандей Аделаджа і ще п'ятеро посадових осіб церкви.
 
«Це спеціально суд на нещасливу, кляту дату, 13 вересня, призначили. Але навіть це не дозволить нам відступити, Господь не дасть в образу пастора. Ми всі під судом будемо за нього молитися», – сказала прихильниця Наталя.
 
27 липня Генеральна прокуратура затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу проти службових осіб фінансової групи компаній King's Capital.
 
За підсумками розслідування встановлено, що протягом 2006-2008 років службові особи King's Capital шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.
 
Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 Кримінального кодексу (створення, керівництво та участь у злочинній організації), частиною 4 статті 190 (шахрайство) та частинами 2 і 3 статті 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа).
 
Потерпілими у цій справі визнані 618 осіб, яким заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 52 млн гривень.
 
У жовтні 2010 року Міністерство внутрішніх справ завершило розслідування кримінальної справи про махінації Kings Capital.
 
У цій справі до відповідальності були притягнуті 6 осіб, серед яких службові особи підприємства King's Capital і Аделаджа, яким пред'явлені звинувачення в заволодінні коштами громадян шахрайським шляхом.