• Головна
  • Новини
  • Юрист запевнив, що Сандей Аделаджа «сто відсотків буде сидіти»...

Юрист запевнив, що Сандей Аделаджа «сто відсотків буде сидіти»

05.09.2011, 15:59
Юрист запевнив, що Сандей Аделаджа «сто відсотків буде сидіти» - фото 1
У Києві триває попереднє слухання справи про шахрайство, по якому проходить пастор релігійної організації "Посольство Боже", громадянин Нігерії Сандей Аделаджа.

Adel.jpgУ Києві триває попереднє слухання справи про шахрайство, по якому проходить пастор релігійної організації "Посольство Боже", громадянин Нігерії Сандей Аделаджа, повідомляє Mignews.

"Посольство Боже" діє на Україні з початку 2000-х років. Кримінальну справу про шахрайство було порушено у зв'язку з діяльністю компанії King's Capital, яка під різними приводами збирала гроші з мешканців України. Фактично вона діяла за принципом фінансової піраміди. Потерпілими від її діяльності у кримінальній справі проходять понад 600 осіб. Матеріальний збиток становить понад 52 мільйонів гривень (більше шести з половиною мільйонів доларів). 

С. Аделаджу звинувачують в тому, що, використовуючи своє становище, він у своїх проповідях закликав паству нести гроші у фінансову піраміду. 
  
За словами адвоката Івана Боднарука, що представляє інтереси потерпілих, існують докази того, що пастор навіть давав вказівки керівникам піраміди, щоб ті "брали з прихожан ще більше грошей". 
  
"Він буде сидіти – сто відсотків", – говорить юрист. Крім іншого, за словами Боднарука, в матеріалах справи є свідчення того, що Аделаджа в своїх проповідях використовував "гіпнотичну техніку". "У зв'язку з такими впливами у людей слабшала самостійність у прийнятті рішень, підвищувалася потреба підкорятися авторитетам", – розповів юрист. 
  
У "Посольстві Божому" це заперечують.