Сандея Аделаджу судитимуть у Києві на початку вересня

17.08.2011, 15:46
Сандея Аделаджу судитимуть у Києві на початку вересня - фото 1
Суд у справі пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі почнеться через два-три тижні. Розглядати справу буде Дніпровський районний суд м. Києва.

Сандей-Аделаджа.jpgСуд у справі пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі почнеться через два-три тижні. Розглядати справу буде Дніпровський районний суд м. Києва, повідомляють Коментарі.

Нагадаємо, що проти пастора і ще п'яти осіб у 2009 році було порушено кримінальну справу одразу за декількома статтями - шахрайство, створення злочинної організації, підробка та використання підроблених документів.

Слідство, проведене Головним слідчим управлінням МВС України, встановило, що ці особи протягом 2006-2008 рр. шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності групи компаній King's Capital заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах. У цій справі названо потерпілими 618 осіб, матеріальний збиток становить понад 52 мільйони гривень.

«Згідно з обвинувальним висновком, Бандурченку, Сафонову і Єреську загрожує до 15 років позбавлення волі за звинуваченням "легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом". Аделаджі, Колесникову і Голованову - до 12 років, - уточнив захисник потерпілих Іван Боднарук. - Конкретно Сандею Аделаджі інкримінується те, що він створив злочинну організацію. Я аніскільки не сумніваюся в тому, що в суді ми доведемо провину і пастора, і його спільників».