• Головна
  • Новини
  • У Маріуполі священик УПЦ КП знепритомнів від голоду під міськрадою...

У Маріуполі священик УПЦ КП знепритомнів від голоду під міськрадою

05.08.2011, 13:31
У Маріуполі священик УПЦ КП знепритомнів від голоду під міськрадою - фото 1
Отець Володимир Коскін, настоятель релігійної громади УПЦ Київського Патріархату, знепритомнів 1 серпня під міською радою міста Маріуполя на Донеччині. 35-річний священик 18 липня оголосив голодування, вимагаючи від влади виділити землю під будівництво храму.

Володимир_Коскін.jpgОтець Володимир Коскін, настоятель релігійної громади УПЦ Київського Патріархату, знепритомнів 1 серпня під міською радою міста Маріуполя на Донеччині. 35-річний священик 18 липня оголосив голодування, вимагаючи від влади виділити землю під будівництво храму.

Як повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Газета.ua, отець Володимир на клумбі перед входом до міськради поставив намет, проводить у ньому служби. Біля наметів стоїть стіл, на ньому — вода, ікони, молитвослов. Збирають підписи на підтримку будівництва. «Молюся про розм'якшення черствих сердець наших градоначальників. Щоб їх Господь напоумив, — говорить священик. - Минулого літа нашу церкву прихистив меценат Петро Трандофілов, безкоштовно дав приміщення. А восени попросив з'їхати. Пояснив, що на нього тисне місцева влада, бо не підтримує нашу Церкву».

Після втрати свідомості отець Володимир припинив голодування. У нього порушення серцевої діяльності та низький гемоглобін.

Із ним голодують двоє вірних — педагог Тетяна Малаєва і правозахисник Галина Голубова. Вони живуть у наметах біля міськвиконкому. Там прикріплені плакати: "Слуги народа, прислушайтесь к голосу народа", "Мы против уничтожения культуры и духовности", "Не дамо задушити Київський Патріархат".

«Майже два роки б'ємося за храм на честь цілителя Пантелеймона. При церкві реабілітаційний центр для інвалідів хочемо звести. Нам відмовили, хоч іншим Церквам землю виділяють», — каже Голубова.

«Московському Патріархатові землю виділяють безкоштовно. А Київський Патріархат купує землю під храми за гроші вірних. На Донбасі Московському Патріархату дають, а в Київського — відбирають. У отця Христофора в селі Кам'янка Старобешівського району забрали храм і віддали Московському Патріархату. Хоча наша громада за свої гроші його відремонтувала», — коментує отець Сергій, прес-секретар Донецької єпархії УПЦ Київського Патріархату.

«У місті є план забудови, і там передбачені місця для будівництва культових споруд. А шановний отець Володимир задумав побудувати храм у парку. Комісія відмовила йому в будівництві за цією адресою, - розповідає Олександр Грєшніков з Управління внутрішньої політики міськвиконкому. - Ми пропонували йому три варіанти ділянок. Він не погоджується. Каже, що далеко, незручно буде вірним добиратися». Водночас Грєшніков стверджує, що отець Володимир Коскін раніше був протодияконом Московського Патріархату, а «коли його вигнали, переметнувся до Київського». За словами Олександра Грєшнікова, 7 вересня 2009 року митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ (МП) Іларіон видав указ про відлучення о. Володимира Коскіна від Церкви за «аморальну поведінку».

За повідомленням видань, громада УПЦ КП, яку очолює отець Володимир, зареєстрована в листопаді 2009 року. Має 200 вірних. У Маріуполі 19 храмів УПЦ Московського Патріархату та два — Київського.