• Головна
  • Новини
  • Лідер релігійної групи, звинувачений у розбещенні неповнолітніх, не має жодного стосунку до Церкви християн-п’ятдесятників...

Лідер релігійної групи, звинувачений у розбещенні неповнолітніх, не має жодного стосунку до Церкви християн-п’ятдесятників

13.07.2011, 16:59
Лідер релігійної групи, звинувачений у розбещенні неповнолітніх, не має жодного стосунку до Церкви християн-п’ятдесятників - фото 1

Керівництво Всеукраїнського об’єднання Церков християн віри євангельської (п’ятидесятників) прокоментувало інформацію про порушення кримінальної справи проти керівника релігійної організації «християн-п'ятидесятників» в одному з сіл Чернівецької області. Чоловік, який підозрюється у розбещенні неповнолітніх і посяганні на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень і здійснення обрядів, не має жодного відношення до цієї Церкви.

exklusiv.gifКерівництво Всеукраїнського об’єднання Церков християн віри євангельської (п’ятидесятників) прокоментувало інформацію про порушення кримінальної справи проти керівника релігійної організації так званих «християн-п'ятидесятників» в одному з сіл Чернівецької області. Чоловік, який підозрюється у розбещенні неповнолітніх і посяганні на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень і здійснення обрядів, не має жодного відношення до цієї Церкви.

«Ця особа не має жодного стосунку до п’ятдесятників, він не тільки не є пастором, але й членом Церкви, отже, будь-яка згадка про п’ятидесятників у цій кримінальній справі не відповідає дійсності», – повідомив РІСУ перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ єпископ Микола Синюк.

Як повідомив вчора відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України, досудове слідство встановило, що це релігійний діяч "вступав у статеві відносини з малолітньою особою, яка не досягла статевої зрілості". У зв'язку з цим прокуратура області порушила проти нього справу за ч. 1 ст. 155 (статеві стосунки з особою, яка не досягла статевої зрілості) та ч.1 ст.156 (розбещення неповнолітніх) КК України.

В приміщені також знаходились 20 неповнолітніх дітей, який направили до медичного закладу для встановлення їх психічного стану та огляду на предмет наявності тілесних ушкоджень.

Керівник релігійної організації затриманий згідно зі ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується подання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. Ведеться досудове слідство.

У підозрюваного вилучені ритуальні ножі. Як зазначає єпископ Синюк, в християнській богослужбовій практиці, в тому числі Церкві п’ятидесятників, такі елементи ніколи не використовуються.

Окрім того Микола Синюк підкреслив, що Чернівецьке обласне керівництво ЦХВЄУ з’вязалось з представниками обласної прокуратури, СБУ та відділу у справах релігії, щоби у разі потреби посприяти встановленню правдивої інформації про цю трагічну ситуацію.

"Дуже прикро спостерігати, коли злочинці прикриваються іменем Церкви Христової і вводять в оману своїх жертв та суспільство, а також правоохоронні органи та мас-медіа", - йдеться в повідомлені на офіційному сайті ЦХВЄУ.

Прес-служба Церкви також закликала журналістів "бути уважнішими, щоби ці одиничні випадки не кидали тінь на християнство в Україні, не розпалювали релігійної ворожчені та не відвертали людей від Церкви".

"Медіа реагують на сенсацію, не завдаючи собі турботи дізнатися правду та донести її своїм читачам чи глядачам. До нас, нажаль, журналісти не звертались, щоби перевірити правдивість цієї інформації", - йдеться в офіційному повідомленні.