• Головна
  • Новини
  • ЗМІ: Сандей Аделаджа заарештований спецпідрозділом СБУ в Києві...

ЗМІ: Сандей Аделаджа заарештований спецпідрозділом СБУ в Києві

02.06.2011, 14:52
ЗМІ: Сандей Аделаджа заарештований спецпідрозділом СБУ в Києві - фото 1

Відразу дві бригади спецпідрозділів СБУ сьогодні провели затримання пастора релігійної громади "Посольство Боже" Сандея Аделаджі. Такою інформацією діляться свідки інциденту з кореспондентом Інформаційного Агентства Експресінформ. Аделаджа і два його нещодавно найнятих охоронця виходили з автомобіля. Опору ні охорона, ні сам Сандей Аделаджа не чинили.

Сандей.jpgВідразу дві бригади спецпідрозділів СБУ сьогодні провели затримання пастора релігійної громади "Посольство Боже" Сандея Аделаджі. Такою інформацією діляться свідки інциденту з кореспондентом Інформаційного Агентства Експресінформ. Аделаджа і два його нещодавно найнятих охоронця виходили з автомобіля. Опору ні охорона, ні сам Сандей Аделаджа не чинили.

Арешт Аделаджі відбувався поблизу Південного Моста, на парковці Торгового Центру «Материк». Знаковим і курйозним є те, що джип, з якого Сандей виходив при затриманні, також конфіскований і, як виявилося, записаний на самого пастора. Раніше Аделаджа повідомляв, що джип, як і всі його транспортні засоби, - власність церкви. «Адже церква не може собі дозволити, щоб пастори жили впроголодь і виглядали як жебраки. Бути пастором — це робота, вона займає купу сил, енергії», — цитує Сандея Аделаджу Експресінформ.

Як відзначає агентство, пастор Сандей Аделаджа, згідно з попередніми оцінками слідства, зумів привласнити незаконним шляхом майно на 169 мільйонів гривень, а також грошові кошти в розмірі 33 мільйони гривень.

Раніше також повідомлялось, що пастору Сандею загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Пізніше заступник Міністра внутрішніх справ Василь Фаринник заявив, що Сандей Аделаджа не дає слідству приводу для арешту. Він також зазначив, що слідство у справі компанії "King's Capital" завершено, і С. Аделаджа в числі семи осіб, які притягуються до відповідальності, знайомиться з матеріалами справи.

Відповідаючи на питання, чи буде С. Аделаджа найближчим часом арештований, В. Фаринник сказав: "Справу вже завершено, і змінити запобіжний захід можна в тому випадку, якщо він порушить процес, буде затягувати.

Джерело в СБУ підтвердило затримання пастора. Але Сам Сандей Аделаджа у телефонному інтерв'ю факт свого затримання спростовує.

РІСУ продовжує стежити за інформацією щодо затримання пастора Сандея Аделаджі.