МВС не може заарештувати Аделаджу

20.01.2011, 16:51
МВС не може заарештувати Аделаджу - фото 1
Пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа не дає слідству приводу для арешту. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник Міністра внутрішніх справ Василь Фаринник

adeladza.jpgПастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа не дає слідству приводу для арешту. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник Міністра внутрішніх справ Василь Фаринник, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

В. Фаринник зазначив, що слідство у справі компанії "King's Capital" завершено, і С. Аделаджа в числі семи осіб, які притягуються до відповідальності, знайомиться з матеріалами справи. Слідство по "Посольству Божому" триває.

Заступник міністра також додав, що у справі "King's Capital" забезпечено відшкодування частини збитків.

Відповідаючи на питання, чи буде С. Аделаджа найближчим часом арештований, В. Фаринник сказав: "Справу вже завершено, і змінити запобіжний захід можна в тому випадку, якщо він порушить процес, буде затягувати ... Ви знаєте такі випадки, що сталися в Генеральній прокуратурі. Тоді доведеться відновити слідство. Але всі ведуть себе так, що ніхто не дає приводу для того, щоб змінити запобіжний захід".

Нагадаємо, раніше пасторові церкви "Посольство Боже" було пред'явлено звинувачення в організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, вчиненого в особливо великих розмірах.

Крім того, його звинувачували в причетності до ще однієї фінансової афери. При цьому екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв про те, що С. Аделаджу допитували з приводу його участі вже у двох фінансових "пірамідах".

У свою чергу, пастор заявляв, що не має наміру реагувати на "провокації політичних інтриганів, які волею випадку очолили правоохоронні органи".

У той же час, за свідченнями постраждалих, саме пастор церкви "Посольство Боже" під час своїх проповідей закликав парафіян вкладати гроші в компанію "King's Capital". В даний час громадянин Нігерії С. Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, перебуває під підпискою про невиїзд.