• Головна
  • Новини
  • Справу щодо вибуху в Свято-Покровському храмі УПЦ в Запоріжжі передано до суду...

Справу щодо вибуху в Свято-Покровському храмі УПЦ в Запоріжжі передано до суду

06.12.2010, 09:25
Справу щодо вибуху в Свято-Покровському храмі УПЦ в Запоріжжі передано до суду - фото 1
Справу розслідування вибуху в Свято-Покровському храмі УПЦ в Запоріжжі правоохоронці передали до суду. Досудове слідство уже завершене і після ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи її було направлено до суду для розгляду по суті.

Справу розслідування вибуху в Свято-Покровському храмі УПЦ в Запоріжжі правоохоронці передали до суду. Досудове слідство уже завершене і після ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи її було направлено до суду для розгляду по суті. Про це інформує прес-служба МВС.

Zaporizhzhya.w.jpg

Вибух саморобного вибухового пристрою у храмі, в результаті якого одна людина загинула та ще 8 отримали тілесні ушкодження різної важкості, відбувся 28 липня. Цього ж дня за фактом вибуху управління ГУМВС України в Запорізькій області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими примасами або вибуховими речовинами»); ст. 178 («Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків»); ч. 2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна»); п.п. 5, 12 ч. 2 («Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб») ст. 115; ч. 2 ст. 15(«3амах на злочин»), п.п. 1,5, 12 ч. 2(«Умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб»), ст. 115 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може бути призначене відповідно до санкцій згаданих статей — до 15 років позбавлення волі.

У процесі слідства до кримінальної відповідальності притягнули 3 осіб. І, як йдеться у повідомленні прес-служби МВС, «інформація про тиск на обвинувачених з боку міліції під час розслідування підтвердження не знайшла». Що ж до відновлення храму, то, як РІСУ інформувала, громада вирішила, що на території подвір’я постраждалого храму краще збудувати новий.