• Головна
  • Новини
  • У Канаді повернули викрадену частку мощей князя Володимира...

У Канаді повернули викрадену частку мощей князя Володимира

10.11.2010, 10:20
У Канаді повернули викрадену частку мощей князя Володимира - фото 1
Зловмисник викрав частку мощей князя Володимира з будинку ігумена Олександра (Піхача), настоятеля собору Святого Германа Православної Церкви в Америці в Едмонтоні (Канада).

vladimir.jpgЗловмисник викрав частку мощей князя Володимира з будинку ігумена Олександра (Піхача), настоятеля собору Святого Германа Православної Церкви в Америці в Едмонтоні (Канада). Подія трапилася в ніч на 29 жовтня. Злодій проник у приміщення, вкрав святиню і вивіз її на викраденій вантажівці священика. Через кілька годин машину з мощами Володимира виявили. Наступного дня міліція повернула святиню до собору, де відбувся подячний молебень.

Перебування святині в Канаді приурочене до 75-річчя Митрополита Володимира, Предстоятеля УПЦ. За інформацією «Релігії в Україні», 12-14 листопада ковчег з мощами князя Володимира виставлять для поклоніння у Трьохсвятительському храмі Свято-Володимирської духовної академії в місті Йонкерс, штат Нью-Йорк. Академія знаходиться в юрисдикції Православної Церкви в Америці.

Мощі князя Володимира віднайшов митрополит Петро Могила в 1635 році при розкопках Десятинної церкви в Києві. Вони перебували в мармуровому саркофазі з написом, що засвідчував їх приналежність Володимиру Великому.

Святиня зберігалася у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Частина мощей була передана у Свято-Успенський собор Московського Кремля.