• Головна
  • Новини
  • У Союзі православних братств РПЦ закликали Президента і Генпрокурора України направити в Запоріжжі спецкомісію для встановлення справжніх винуватців вибуху у храмі...

У Союзі православних братств РПЦ закликали Президента і Генпрокурора України направити в Запоріжжі спецкомісію для встановлення справжніх винуватців вибуху у храмі

29.10.2010, 10:40
У Союзі православних братств РПЦ закликали Президента і Генпрокурора України направити в Запоріжжі спецкомісію для встановлення справжніх винуватців вибуху у храмі - фото 1
Поширена адвокатом одного з арештованих в ЗМІ інформація про те, що запорізькі міліціонери неофіційно визнали, що троє обвинувачених у вибуху Свято-Покровського храму в Запоріжжі насправді непричетні до липневої трагедії, викликала реакцію громадськості.

Поширена адвокатом одного з арештованих в ЗМІ інформація про те, що запорізькі міліціонери неофіційно визнали, що троє обвинувачених у вибуху Свято-Покровського храму в Запоріжжі насправді непричетні до липневої трагедії, викликала реакцію громадськості.

Так, координатор Союзу православних братств Російської Православної Церкви Юрій Агещев вважає, що необхідно «провести розслідування чесне і не поспішне» і «створити незалежну громадську няглядову комісію, яка б могла спостерігати за ходом слідства, чого, на жаль, поки що, немає». «Необхідно, щоб члени цієї комісії могли б зустрітися з підслідними, оскільки існує думка, що на підслідних чиниться тиск», – висловив він свої міркування «Росбалту».

Агещев також вважає, що «пан Президент України та генеральний прокурор має терміново направити до Запоріжжя спецкомісію для особливого розслідування цієї справи».

«Не зайвим буде зустрітися правоохоронним органам (точніше згадуваній комісії) і з владикою Василем, колишнім головою Запорізької єпархії УПЦ, який публічно виступив на підтримку затриманих церковнослужителів», – додав лідер Союзу православних братств.

«Від душі хочеться сподіватися, що рішення суду буде об'єктивним, а не« замовним». За останнє, Господь може і покарати. Головні критерії рішення суду повинні ґрунтуватися на чесності і незангажованості, бо, Правда Божа – головний і непорушний фундамент будь-якого правосуддя», – наголосив Агещев.

Нагадаємо, 28 липня в Свято-Покровському храмі УПЦ (МП) в Запоріжжі стався вибух саморобного вибухового пристрою фугасного типу. У результаті 1 людина – черниця місцевого монастиря – загинула. Ще 8 парафіян і служителів церкви отримали поранення і травми.

Zaporizhzhya.jpg

Президент Віктор Янукович вимагав, щоб цей теракт розкрили за тиждень. У спішному порядку у справі про вибух затримали 24-річного паламаря храму Євгена Федорченка, колишнього паламаря Антона Харитонова і його брата Сергія Дьоміна.